Kamu Personelleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Kamu Personeli Alımı Hakkında Açıklama

‘KADRO TALEPLERİNE BÜTÇE VE KURUMLARIN İHTİYACI ÇERÇEVESİNDE CEVAP VERİLİR’

Oktay, devletten kadro taleplerine ilişkin sorusu üzerine ise, “Kadro talebi dediğimiz, farklı bir beklenti oluşturmama anlamında, bütçe ve kurumların ihtiyaçları çerçevesinde buna cevap verilir. Bu ihtiyaç da belli, her bakanlığın ihtiyacı belli. Bu da açıklanmıştır kendi web sitelerinden bu da görülebilir. Devleti daha büyütmenin daha doğru olmadığını düşünenlerden, buna inananlardanım. Çünkü bu popülist yaklaşım olur. Ben çıksam desem ki tabii ki olabildiğince kadro; bu doğru değil, Türkiye’nin çıkarları açısından da değil ama ihtiyaç varsa zaten bu ihtiyaç gideriliyor. Bu da gerek bütçede gerekse ilgili kurumlar açıklıyor zaten.” şeklinde konuştu.

E-devlet çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve Dijital Dönüşüm Ofisinin çok etkin hale getirildiğini dile getiren Oktay, “Devlette var olan hiçbir belgeyi vatandaştan istemeyeceğiz. Şu anda bütün gücümüzle buna odaklanıyoruz. Bunu yapabilirsek ki yapacağız, yapıyoruz şu anda yüzde 90’nın üzerinde bu tamamlandığında bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle diyeceğiz ki bundan sonraki işler bu şekilde yürüyecektir, bürokrasinin kendisine bunu bırakmayacağız.” dedi.

Çalışmanın ilk etabının 2019 yılı sonunda tamamlanacağını aktaran Oktay, “Bu tamamlandığı andan itibaren vatandaşla devlet arasında başka bir ilişki başlamış olacak devrim niteliğinde ve çocuklarımız bunu hissedecek.” diye konuştu.