Kamu Personelleri

Cumhurbaşkanlığı'na Bağlı 8 Başkanlıkta Uzman Kadrolarına Atama Hakkı Tanındı

Hükümet tarafından kamuda emekliliğin artırılması adına yeni teşvkiler yaşama geçirilmeye devam ederken devlette kariyer imkanları sağlanacak.

Başkan Erdoğan tarafından yayımlanan kararnamelerle beraber Cumhurbaşkanlığı’na bağlı 8 başkanlıkta uzman kadrolarına atama imkanı verildiği belirtildi. Sosyoloji’nin yanı sıra, psikoloji ve mühendislikte lisans üstü değitim yapanlar kaymakam olarak atanabilecek.

Ayrıca Öğretmenlerde kariyer mesleklerine atanabiecekler. AB Eğitim ve Gençlik programları merkezi uluslararası programlarda gençlere iş imkanları sağlanacak. TÜSEB bilim insanlarının ve araştırmacıların yetiştirilmesi adına geliştirilmiş imkanları sağlayacak.

Kamuda emeklilik yaşı gelmiş olan personellere yüzde 50’ye varan ikramiye artışı adına çalışmalar devam ederken Cumhrubaşkanlığı kararnameleri ile beraber personel rejiminde kritik adımlar atılıyor.

Başkan Erdoğan kurum ve kuruluşları etkin hizmet anlayışına göre uygun şekilde yenilenecek. Söz konusu kararnamelere göre güçlü Türkiye inşasının yetenekli ve donanımlı kadroları omuzlanmış olacak.

Türkiye’de insan kaynakları envanterleri çıkarılırken memurların performansları arıtılacak ve programlar devreye sokulacak.

Cumhurbaşkanlığı kararnemeleri ile sağlanacak kritik adımlar ise şöyle;

Başkanlık tarafından uygun görülmesi durumunda uzman yardımcıları, denetçi, kontrolor de başkanlıklarda görevde bulunabilecekler. Ayrıca atamalarda merkez teşkilatlarda çalışma şartları sağlanacak. Savunma Sanayi Başkanlığı uzman yardımcıları istihdam edebilecek.

Ayrıca bu kadrolar araştrıma, analiz, denetim, inceleme yetkilerine sahip olabilecekler. AB Eğitim ve Gençlik progrmaları kapsamında gençlere iş imkanları sağlanacak.

Kaymakam adaylığına başvuru yapma hakkı sağlanan bölüm sayısında artışa gidildi. Sosyoloji, psikoloji mezunları da kaymakam olabilecek. Ayrıca sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri mezunu olup 5 alanda lisansüstü eğitim yapanlar da bu haktan yararlanabilecek. Öğretmenlerin de kariyer mesleklerine atanmasının önü açıldı. Sekiz yıllık hizmeti olan öğretmenler yapılacak yarışma sınavında başarılı olmak kaydıyla müfettiş yardımcısı, denetmen yardımcısı olabilecekler.

Kamupersoneli.net I ANKARA