Kamu Personelleri

Danıştay Sözleşmeli Zabıt Katibi Alımı Göreve Başlamaya Hak Kazan Adaylar Dikkat

Bilindiği gibi 14 Şubat 2018 tarihinde Danıştay Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı ve yayımlanan duyuruda 60 sözleşmeli zabıt katibi alımı için nihai listenin yayımlandığı ifade edildi.

Nihai listenin yayımlanması ile zabıt katibi alımında göreve başlayacak olan adaylar da belli olmuş oldu. Ancak göreve başlayacak olan adayların kuruma başvuru yapmaları gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak adayların 20 Şubat 2018 tarihine kadar Danıştay Başkanlığı Personel ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen ve aşağıda kamupersoneli.net olarak belirttiğimiz istenilen belgelerle birlikte başvuru yapmaları gerekmektedir.

YAYIMLANAN DUYURU

Bu konu hakkında Danıştay Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda “Başkanlığımızda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi, 2575 sayılı Danıştay Kanunu’nun 12’nci maddesi, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ve Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri uyarınca, sözleşmeli personel pozisyonunda Zabıt Kâtibi olarak çalışmak üzere şahsen başvuru yapan adaylar için yapılan uygulama sınavında başarılı olan adaylara yönelik olarak 13-16-17/10/2017 tarihlerinde yapılan sözlü sınavı sonucunda; Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin “Değerlendirme” başlıklı 13 üncü maddesi uyarınca merkezi sınav puanının %40’ı, uygulama sınav puanının %40’ı ve sözlü sınav puanının %20’si alınmak suretiyle oluşturulan Nihai Başarı Listesine göre göreve başlatılmaya hak kazanan adayların, 20/02/2018 Salı gününe kadar Danıştay Başkanlığı Personel ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen ve aşağıda istenilen belgelerle birlikte başvurmaları gerekmektedir. 

Süresi içerisinde belgelerini teslim etmeyen ve görevine başlamayan asil adayların yerine başarı sırasına göre yedek adaylar çağrılacak olup, göreve başlatılanların şartları taşımadığı sonradan tespit edilenler ile arşiv araştırması sonucu olumsuz olduğu anlaşılanlar göreve başlatılmayacaklardır.” ifadelerine yer verildi. Adayların göreve başlama başvuruları için istenilen belgeler ise şöyle:

İSTENİLEN BELGELER

– 6 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş),

– Erkek adaylar için askerlik durumunu gösterir belge, askerlik yapmış ise terhis belgesi,

– Adli Sicil Kaydı ve Adli Arşiv Sicil Kaydı Belgesi (30 gün içerisinde alınmış olmalıdır, e-devlet üzerinden alınan kayıt belgeleri de geçerli olacaktır.)

– Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durumunun olmadığına dair yazılı beyanı (Evrak tesliminde Başkanlığımızda imzalattırılacaktır),

– Diploma aslı veya okul ya da noter onaylı sureti veya e-devlet’ten alınan ve doğrulama kodu bulunan mezuniyet belgesi (Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı görülmek suretiyle fotokopisi Kurumumuzca ” aslı gibidir ” şeklinde onaylanabilecektir. )