Kamu Personelleri

Darbe Girişimi Sonrasında Kamu Personeli Yasası Değişiyor

15 Temmuz 2016 FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında kamu personeli açısından yepyeni bir döneme geçileceği öğrenildi.  Kamu görevlilerinin iş güvenceleri konusunda yasa değişikliğine gidileceği öğrenilirken, bundan sonra daha sıkı güvenlik tatbikatı yapılacağı ve kamu personeli alımlarında görevi ne olursa olsun kişinin güvenlik soruşturmasının en ince detaylarına kadar yapılacağı öğrenildi. Türkiye’de 3.6 milyon kamu personeli bulunuyor. 3.9  Milyon kamu personeli içerisinde bulunanlardan 2.9 milyonu kadrolu, 390 bini sürekli işçi olarak çalışıyor.


Son 10 senedir sık sık gündeme gelen kamu personel reformunun, normal takvimde bu sene sonuna kadar çıkarılması planlanıyordu. Kamu personel reformunda çalışanın performansının ölçülmesine yönelik düzenlemelerin olacağını daha önceki haberlerimizde belirtmiştik, bilindiği gibi kötü performansa sahip memurların görevden alınması ya da ceza alması mümkün kılınacaktı, aynı zamanda görevini başarıyla yapan memurlarda ödüllendirilecek, ayrıca kamu personelinin bilindiği gibi görevden alınması yasal açıdan çoğu zaman çıkmasa çıkabiliyor, yapılacak düzenleme ile görevden almaların önü açılabilecek.  Konu ile ilgili yetkililerin : “Hazırlıklar büyük ölçüde tamam. Birkaç alternatifli çalıştık. İstenilen çalışma meclise sevk edilecek” bilgisi verilmektedir.

Bugünkü MGK toplantısı sonrasında, FETÖ’ye mensup kişilerin memuriyetten atılmaları ile ilgili süreçlerin konuşulacağı, gerekirse tazminat verilerek görevlerine geri dönmelerine engel olunmasının düşünüldüğü biliniyor.


657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu bugün MGK ‘dada görüşülecek.  Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi , Askeri liselerle ilgili de bir çalışma yapılacak dedi. 

İlgili yasa değişiklikleri taşeron işçileride yakından etkileyebilir. Sene sonunda kamuda istihdam edilecek taşeron işçilerde değişikliklere tabi olacak…

Kamupersoneli.net | Ankara