Kamu Personelleri

Devlet Personel Başkanlığı'na Enes Polat'ın Ataması Yapıldı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan atama kararlarına göre; Devlet Personel Başkanlığı’na Enes Polat’ın Ataması Yapıldığı ifade edildi.

Resmi Gazete’de yer alan atama kararına göre; Çalışa ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından alınan kararlar neticesinde yapılan atamada Devlet Personel Başkanlığı’na Enes Polat’ın göreve getirildiği ifade edildi.

Resmi Gazete’de yer alan atama kararında ise;

“1. Açık Bulunan 1 inci derece kadrolu ve +7000 ek göstergeli Devlet Personel Başkanlığına Enes Polat’ın atanması ve 657 sayılı kanunun 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.

2. Bu kararı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yürütür.” ifadelerine yer verilmişti.

KISACA ENES POLAT KİMDİR?

1970 yılında Erzincan doğumlu Polat ilk ve ortaöğrenim hayatını Erzincan’da tamamladı. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

1993 yılından itibaren Devlet Personel Başkanlığı bünyesinde; Devlet Personel Uzman Yardımcısı olarak görev yaptı. 1997 yılında ise yeterlik sınavı sonucuna göre Devlet Personel Uzmanlığı’na ataması yapıldı.

1997 ve 2004 yılları arasında ise Devlet Personel Başkanlığı’na ait farklı birimlerde Devlet Personel Uzmanı olarak görevde bulundu. 2004 ile 2009 yılları arasında ise Kamu Görevlileri Sendikaları Birim Yöneticiliğinde bulunduğu biliniyor.

Diğer yandan 2009 ve 2011 yılları arasında Teşkilat ve Yönetimi Geliştirme Dairesi Başkanlığı görevlerini üstlendi. 12 Aralık 2011 tarihide ise; Devlet Personel Başkan Yardımcılığı’na ataması yapıldı.

3 Ağustos 2016 yılından itibaren; Devlet Personel Başkanlığı görevini vekaleten üstlenmiştir ayrıca 2012 yılından itibaren ise ÖSYM yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. kurum içinde çekirdekten yetişen birisi , tebrik ederim görevinde başarılar dilerim

  2. ALLAH hayırlı mübarek etsin mevlam utandırmasın binlerce kez maşAllah

  3. ertugrul arıboga lıyakat sahıbı sonuna kadar haketmış kendınıde atayanıda tebrık ederım