Kamu Personelleri

Devlet Personel Başkanlığından (DPB) KPSS 2019/1 Merkezi Atama Duyurusu Yayımladı!

Devlet Personel Başkanlığından (DPB) KPSS 2019/1 Merkezi atama tercih duyurusu yayımlandı ve adayların tercihlerinin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) alınacağı bildirildi.

DPB üzerinden yayımlanan duyuruda adaylardan nitelik kodlarına uygun olarak tercihlerini yapması talep edilmektedir.

Devlet Personel Başkanlığından (DPB) üzerinden yayımlanan duyuruda ise;

“Bilindiği üzere, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarının B grubu kadroları ile kamu iktisadi teşebbüslerinin aynı nitelikteki pozisyonlarına Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre merkezi yerleştirme yöntemiyle personel alınmaktadır. Bu doğrultuda yapılacak yerleştirme işlemlerinde kamu kurum ve kuruluşlarının personel talepleri elektronik ortamda Başkanlığımızca alınmakta ve ilgili mevzuata uygunluk yönünden incelendikten sonra Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına gönderilmekte; söz konusu kadro ve pozisyonlar da ÖSYM Başkanlığı tarafından tercih kılavuzları ile ilan edilerek adayların tercihleri alınmaktadır.

Yine bahsi geçen Yönetmelik gereği Başkanlığımızca her yılın Ocak ayında yerleştirme takvimi ilan edilmek suretiyle ilgili yıl içinde yapılacak yerleştirmelere ilişkin olarak kurumlar için personel talebi bildirme ve adaylar için tercihte bulunma tarihleri ilgililere duyurulmaktadır.

Bu kapsamda 2019 yılı içerisinde Başkanlığımız adına yapılması öngörülen ilk yerleştirme (KPSS-2019/1) için kamu kurum ve kuruluşlarının yerleştirme yapılmasını istedikleri B Grubu kadro ve pozisyonlar ile bunlara ait nitelikler Başkanlığımızca Nitelik Kod Kılavuzu ve mer’i mevzuat açısından incelenmiş olup ilan edilen 2019 yılı KPSS Merkezi Yerleştirme Takvimi uyarınca 28/06/2019 tarihi itibarıyla ÖSYM Başkanlığına gönderilmek üzere raporlanmıştır.

​KPSS-2019/1 merkezi yerleştirmelerinde, 68 kamu kurum ve kuruluşunca toplam 1.014 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunulmuştur.
​Yerleştirme yapılması talep edilen toplam kadro ve pozisyonların 130 adedi ortaöğretim, 254 adedi önlisans ve 630 adedi ise lisans düzeyindedir.

Toplam 1.014 kontenjanın;

892’si kamu iktisadi teşebbüslerine,
84’ü üniversitelere,
38’i de diğer kamu kurum ve kuruluşlarına aittir.

KPSS-2019/1 merkezi yerleştirmeleri için adayların tercihleri ÖSYM Başkanlığınca 9-18 Temmuz 2019 tarihlerinde alınacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi…

Bir Yorum

  1. 2828 kanunu kapsamındaki klavuzda yayınlansa artık