Kamu Personelleri

Devlet Su İşleri (DSİ) 518 Memur Alımı Başvuru Sonuçları Açıklandı ! (Sonuç Sorgulama Ekranı)

Devlet Su İşleri geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir alanını yayımlamıştı. Yayımlanan ilanda DSİ 435 Mühendis, 6 Biyolog, 3 Tekniker ve 74 adet Büro Personeli olmak üzere toplam 518 adet sözleşmeli pozisyona personel alımı yapacağını belirtmişti. 

Devlet Su İşleri (DSİ) 518 memur alımı için başvuru yapan adaylar sonuçların açıklanması için heyecanla bekliyorlardı ve beklenen sonuçlar açıklandı.

DSİ 518 MEMUR ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI ! 

Devlet Su İşleri 518 memur alımı 2016 KPSS puanı ile yapılmaktadır. 518 memur alımı için başvurularını gerçekleştiren adaylar başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlardı. Adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladılar ve sonuçlar az önce aşağıda paylaştığımız link üzerinden açıklandı. Söz konusu memur alımına ilişkin DSİ tarafından bir takvim yayımlanmıştı. Yayımlanan takvime göre memur alımı başvuru sonuçlarının bugün açıklanacağı ifade edildi. 

KPSS PUANI ESAS OLACAK

Gerekli şartları sağlayan ve süresi içinde başvurularını gerçekleştiren adaylar, başvuru süresi bittikten sonra 2016 yılında uygulanan KPSS’den aldıkları puanları esas alınarak en yüksek puandan başlamak üzere sıralamaya tabi tutuldu.

PERSONEL ALIMI NASIL YAPILACAK?

DSİ personel alımında; 435 adet Mühendis, 6 adet Biyolog, 3 adet Tekniker ve 74 adet Büro Personeli olmak üzere toplam 518 adet sözleşmeli pozisyona alım yapılacaktır. Bu kapsamda “ 28/6/1978 tarih ve 16330 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara dair 6/6/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı” çerçevesinde Devlet Su İşleri tarafından yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın 2016 Yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puanı esas alınmak suretiyle yerleştirme yapılacak.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. 2 kişi alınmış lise mezunu diger leri nerde onu anlamadım