Kamu Personelleri

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına Selim Argun'un Ataması Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığında Açık Bulunan Başkan Yardımcılığına, Dr. Selim Argun’un atamasının gerçekleştirldiği ifade edildi.

7 Ağustos 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan detaylara göre;  Selim Argun, Başkan yardımcısı olarak görev yapacak.

SELİM ARGUN KİMDİR?

1971 tarihinde Düzce’de doğmuştur.

Bolu’da başladığı İmam-Hatip Lisesini İstanbul’da tamamlayan Argun ayrıca hafız olarak bilinir.

Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bir yıl öğrenim gördükten sonra kaydını dondurmuş ve Medine-i Münevvere İslam Üniversitesi’ne giderek orada Davet ve Usul İlimleri Fakültesinden Pekiyi derece ile mezun olmuştu.

Yüksek lisans öğrenimini ise Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg şehrindeki University of Johannesburg’da tamamlamıştır.

Güney Afrika’da bulunduğu süre içerisinde Johannesburg’da kurmuş olduğu Language Center International adlı dil okulu ülkemizden yüzlerce gencin uygun şartlarda İngilizce öğrenmesine imkan sağlamıştır.

Ayrıca Doktorasını Kanada’nın Montréal kentindeki McGill Üniversitesi’nde, Osmanlı İlmiye Sınıfı, Vakıflar ve Elit Mücadeleleri (1789-1839) başlığıyla 2013 yılında tamamlamıştır.

Diğer yandan sırasıyla; Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Yurt Dışı Vatandaşlar Danışma Kurulu üyeliği ile son üç yıldan beri Diyanet İşleri Başkanlığı, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü İstanbul Çalışma Grubu Koordinatörlüğü görevlerini yürütmüştür.

Kamupersoneli.net I ANKARA