Kamu Personelleri

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 6 Bin 100 Personel Alımı Yapacak ! İşte Kadro Dağılımı

Türkiye’de en çok personel istihdam eden kurumların başında gelen Diyanet İşleri Başkanlığının 2019 yılı programı belli oldu. Buna göre kurum 2019 yılında 6 bin 100 personel alımı yapacak.

6 BİN 100 PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınacak 6 bin 100 personelin 200’ü kadrolu memur olurken 5 bin 900’ü de sözleşmeli personel olacaktır.

KADRO DAĞILIMI

Diyanet İşleri Başkanlığının 2019 yılı programının anlatıldığı kitapçıkta 2019 yılı için toplam 6 bin 100 personel alımı yapılacağı ifade edildi. Bunun yanı sıra kitapçıkta kadro dağılımı da ifade edildi. Buna göra Diyanet İşleri Başkanlığı 50 Kur’an kursu öğreticisi, 100 imam-hatip ve 50 müezzin-kayyım istihdam edilecek. Kurum ayrıca bin 500 Kur’an kursu öğreticisi, 4 bin imam-hatip ve 400 müezzin-kayyım alımı yapacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde boş olan devlet memurluğu kadroları için yapılacak sınavlar neticesinde başarılı olan personelin atama işlemlerinin de yapılacağı ifade edildi. Kadroların etkin ve verimli kullanılabilmesi için norm kadro yönergesi çıkarılmasına ilişkin çalışmalar geliştirilerek devam ettirilecek.

Bir Yorum

  1. Arkadas bu tur seylere inanmayinn iscinin kaderi belli surunmek ..

  2. Diyanet başkanı kadir mısırlıoglunu işe alsın hatta yardımcısı sağ kolu olarak birbirlerine yakışırlar.

  3. Bu ülkenin imama değil öğretmene ihtiyacı var müezzine değil sanatçıya medreseye değil okula var dini eğitim olsun olmasın demiyoruz ama eğitime bilime daha çok yatırm olsun

  4. Dini diyaneti olmayan bir toplum dağılmaya mahkumdur sen gitme medreseye, imam-hatip e kimse seni zorla göndermiyor bilimde olacak ilimde

  5. Müezzine değil sanatçıya!Sizde sanatçıları örnek aldığınız için böyle mantıksız konuşuyorsunuz demek ki.Pardon da dini eğitimi nerde almayı düşünüyorsunuz televizyon karşısında yarı çıplak sanatçıları izleyerek mi? Bu devletin boş konuşana değil her alanda Adam'a ihtiyacı var!