Kamu Personelleri

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 9 Bin 500 Memur Alımı Bekleniyor

Diyanet İşleri Başkanlığının 9 bin 500 memur alımı yapacağını açıklanmıştı. Bunun ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ alım yapılacak kadroları açıklamıştı. Peki söz konusu alımlar hakkında sizin talepleriniz neler? Genel şartlar nasıl olmalıdır?

9 BİN 500  MEMUR ALINACAK

Bilindiği gibi Başbakan Binali Yıldırım Diyanet İşleri Başkanlığına 9 bin 500 memur alımı yapılmasına ilişkin müjdeyi Kilis’te yaptığı konuşmasında vermişti. Başbakan Binali Yıldırım Kilis’te yapmış olduğu konuşmasında memur alımı yapacak olan kurumları açıkladı ve Diyanet İşleri Başkanlığı da bu kurumlar arasında yerini aldı. 

KADRO DAĞILIMI

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarına göre Diyanet İşleri Başkanlığının memur alımı yapacağı kesinleşti. Bunun ardından konu ile ilgili olarak bir açıklama da Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsünden geldi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ açıklamalarında Diyanet İşleri Başkanlığı 9 bin 500 memur alımının hangi kadrolar yapılacağı ifade etti. Bekir Bozdağ’ın açıklamalarına göre alımı yapılacak bin 500 personelden 6 bin İmam Hatip Öğreticisi, 3 bin Kur’an Kursu Öğreticisi ve 500 Müezzin Kayyım olacağı ifade edildi. Konu ile ilgili olarak işte Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın açıklaması:

Bir Yorum

  1. Kur'an kursu öğreticisi, Lise, önlisans hafızlara öncelik verilmelidir
    lisans mezunu aldılar zaten

  2. Kuran kursu öğreticisi alınsın. Ön lisans mezunlarına da öncelik verilsin lütfen

  3. Evet imam hatip Lisesi puanina göre yer verilsin lütfen ve sınavsız geçiş gelsin yeni

  4. Belli bir yaşı aşmışsın sen memur olamazsın demek çok büyük bir haksızlık olur.