Kamu Personelleri

Doğu ve Güneydoğu İçin 25 Bin Güvenlik Korucusu Alınacak !

Bilindiği gibi Başbakanlık tarafından yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile köy korucularının ismi güvenlik korucusu olarak değiştirildi.  Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde 47 bin 510 güvenlik korucusu görev yapıyordu. Yeni çıkan kanun kapsamında bu güvenlik korucularından bazıları emekli edildi.

45 – 50 YAŞ ARALIĞI EMEKLİ EDİLDİ

Yaşları 45 ile 50 arasında olan güvenlik korucuları emekli edildi. Bu kapsamda Güneydoğu ve Doğu bölgelerindeki 47 bin 510 güvenlik korucusundan 18 bin 66’sı emekli edildi. Emekli edilen güvenlik korucularının yerine aynı sayıda genç güvenlik korucusu alımı yapılacağı ifade edilmişti. Ayrıca aylar önce yapılan açıklamalarda 7 bin 250 güvenlik korucusunun daha istihdam edileceği belirtilmişti. Bu kapsamda toplam 25 bin 316 güvenlik korucusu istihdam edilecekti.

GÜVENLİK KORUCUSU SAYISI 54 BİN 760’A ÇIKACAK

Bu kapsamda güvenlik korucularının sayısı 54 bin 760’a çıkacaktı. Alım yapılacak güvenlik korucularının yaşları 22’nin altında 30’un üstünde olmayacak. Ayrıca gönüllü olarak güvenlik korucusu olacakların yaşının da 37’yi geçmemesi gerekmektedir.

“OLUMLU BİR YANIT BEKLİYORUZ”

Konu ile ilgili olarak Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen bir açıklama yapmıştı. Ziya Sözen açıklamalarında korucu maaşlarının memur maaşları ile eşitlenmesi için İçişleri Bakanlığı ile bir görüşme yaptıklarını belirtmişti. Ziya Sözen açıklamalarında “Bakanlıktan maaşların eşitlenmesi hakkında olumlu bir yanıt bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

AÇIKLAMA YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ

Yaşanan gelişmeler böyle olmuştu ancak herhangi bir gelişme meydana gelmedi. Aylar öncesinde yapılan açıklamalara göre 25 bin güvenlik korucusu alınacak ancak henüz ilan yayımlanmadı. Konu ile ilgili olarak adaylar sitemize geri bildirim göndererek ilanın bir an önce yayımlanmasını talep etmekle beraber ne zaman yayımlanacağına ilişkin bir açıklama yapılmasını da talep ediyorlar. Kamupersoneli.net olarak söz konusu ilanın ne zaman yayımlanacağına ilişkin yetkililerden bir açıklama yapılmasını talep ediyoruz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER