Kamu Personelleri

Dövmesi Olan JÖH veya PÖH Olabilir Mi?

Binlerce aday tarafından Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde en seçkin timlerden olan Jandarma Özel Harekat timlerine katılmak isteniyor. 

Bunun yanı sıra bazı adaylar tarafından da Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Polis Özel Harekat olmak da isteniyor. 

PÖH ve JÖH olabilmek için sınavlara hazırlanan adaylar vücutlarındaki dövmenin sorun olup olmadığını araştırmaya başladılar. Bu konu hakkında detayları okuyucularımızla paylaşıyoruz… 

DÖVMESİ OLAN JÖH OLABİLİR Mİ?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine uzman erbaş ve sözleşmeli er alırken yaptığı sağlık muayenesi esnasında adayların vücudunda ya da yüz bölgesinde herhangi bir dövme, jilet izi, yanık izi veya ameliyat izi ve buna benzer izler bulunmaması gerekmektedir. Bunun yanı sıra uzman erbaş veya sözleşmeli erler hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı. Buna göre kişi yazlık kıyafet giydiği zaman, vücudunun görünen kısmında 20 cm’den daha büyük, vücudunun görünmeyen bölümünde 50 cm’den daha büyük ya da bu büyülükler dikkate alınmadan dini, siyasi cinsel ya da şiddet özellikli bir dövme bulunmaması gerekiyor.

DÖVMESİ OLAN PÖH OLABİLİR Mİ?

Peki dövmesi olan bir kişi PÖH olabilir mi? İşte tüm detaylar:

Bundan önce yine yukarıda belirtildiği gibi yara izi veya dövmesi olanlar PÖH olamıyordu. Ancak Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinde yapılan değişiklik kapsamında yazlık üniforma giyildiğinde görünmeyen dövme ve yara izleri polisliğe engel olmaktan çıkarıldı. Bunun yanı sıra 4, 5 ve 6. derece kellik ile ilaç kullanımı gerektirmeyen tiroit fonksiyon bozuklukları, teşhis ve tanı için eklem içerisinde yapılan müdahaleler de polisliğe engel teşkil etmeyecek.

Bir Yorum

  1. Benim el bolgemde mevcut işaret parmağı ve baş parmak arasında sıkıntı olur mu