Kamu Personelleri

DPB Açıkladı: Kurumların Açıktan Atama ve Nakil Sayıları Belirlendi

Geçtiğimiz hafta kamupersoneli.net olarak yaptığımız “DPB, 5 Bin Kadroyu Kurumlara Ne Zaman Dağıtacak?” başlıklı haberde Devlet Personel Başkanlığının kurumlara 5 bin kadroyu ne zaman dağıtacağını sormuştuk. Haberimizden kısa bir süre sonra DPB’den açıklama geldi. İşte detaylar:

Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının açıktan atama ve nakil sayılarının belirlendiği ifade edildi.

Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuruda “2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu uyarınca verilebilecek açıktan atama ve nakil sayılarına ilişkin Onay Yazısı ve Kurumlara Dağılımı” ifadelerine yer verildi.

TOPLAM 650 KONTENJAN VERİLDİ

Yayımlanan kurumlara dağılımlarına göre kamu idare, kurum ve kuruluşları kapsamında 83 kamu kurumu için toplam 317 kontenjan verilirken Yükseköğretim Kurumları kapsamında 111 Yükseköğretim Kurumu için 333 kontenjan verildi. Buna göre toplamda Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre toplam 650 kontenjan verildi.