Kamu Personelleri

DPB'den Çok Önemli Açıklama! Kamu Personeli Alımları İle İlgili Çalıştay 21 Ekim'de

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfasından ‘Kamu Personel Sisteminin Değerlendirilmesi’ Çalıştayı ile ilgili önemli bir duyuru yayımlandı. Resmi internet sayfasından yapılan duyuruda kamu personeli alımlarının nasıl yapılacağı , ceza ve ödül sistemi, kamu personeli dağılınında denge gibi önemli konuların görüşüleceği Çalıştayın 21 ile 23 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

DPB’den yapılan duyuru şu şekilde ; 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU’nun katılımlarıyla 21-23 Ekim 2016 tarihlerinde Bursa’da “Kamu Personel Sisteminin Değerlendirilmesi” konusunda bir Çalıştay yapılacaktır.

Çalıştay’ın birinci gününde konfederasyon, akademisyen ve bürokrasi temsilcilerinin katılımıyla bir Panel gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Çalıştay’ın ikinci gününde “Kamu Personel Statüleri”, “Kamu Personel Alım Sistemi ile Personel Dağılımında Denge”, “Kamu Personel Ücret Sistemi”, “Kamu Personelinin Değerlendirilmesi, Ödül ve Cezalandırılması, Verimliliği, Esnek Çalışma”, “Kamuda Terfi Sistemi, Unvan Değişikliği, Üst Düzey Yöneticilik”, “Sosyal Nitelikli Atamalar” konularında sendika, bürokrasi, akademisyen, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinden oluşturulan alt grup çalışmaları ile mevcut sorunların analiz edilmesi, sorunlara çözümler önerilmesi, alternatif modellerin tartışılması hedefleniyor. 

Çalıştay 23 Ekim 2016 tarihinde alt grup çalışmalarının değerlendirildiği sonuç bölümüyle sona erecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Mehmet Müezzinoğlu, konu ile ilgili olarak “Kamu personeli reformu için bir çok çalıştay yapacağız” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ne olacaksa olsun artık şuan kadro gelecek diye kimse işten çıkmak istemiyor, bunun farkında olan şirket daha fazla yükleniyor dayanacak ne sabrımız ne gücümüz kaldı. Ben sağlık personeliyim asgari ücretle çalışıyorum yol+yemek parası da verilmiyor her şeyi kendimiz ödüyoruz halimizi görenler bile isyan ediyor biz ne yapalım.