Kamu Personelleri

DPB'den Şehit ve Gazi Yakınları Başbakanlık Genelgesi Hakkında Duyuru

Bugünkü Resmi Gazete’de hizmetli kadrolarına atanan şehit yakını ve gazi yakınlarının çalışma koşulları hakkında Başbakanlık Genelgesi yayımlandı. Yayımlanan genelge hakkında Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı.

Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyurunun yanı sıra genelge hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve hayırlı olsun dileklerinde bulundu. 

Konu ile ilgili olarak yayımlanan Başbakanlık Genelgesi hakkında Devlet Personel Başkanlığından yayımlanan duyurunun ve Çalışma Bakanı Sarıeroğlu’nun açıklamalarının detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

DPB’DEN YAYIMLANAN DUYURU

“3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında öğrenim durumları gereği yasal zorunluluk olarak hizmetli kadrosuna atanan şehit ve gazi yakınlarımızın çalışma koşulları ile ilgili 2018/4 sayılı Başbakanlık Genelgesi 20 Mart 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştır. 

Bahse konu Genelge hükmü uyarınca 3713 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamında hizmetli kadrosuna atanarak kamu idarelerinde görev ifa eden personelimizin büro hizmetlerinde görevlendirilmelerine özen gösterilecektir. 

Aziz milletimizin huzur ve güven içerisinde yaşaması için vatan ve bayrak uğrunda can vererek şehitlik mertebesine ulaşan veya gazi olup geride kalan hayatını bedensel veya ruhsal eksikliklerle geçirmek durumunda kalan ve her şart altında vatan sağ olsun diyebilen kahraman vatan evlatlarının aziz hatıralarına milletçe duyulan saygının bir nişanesi olarak onların emaneti olarak gördüğümüz yakınları için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü kolaylık sağlanacaktır.”

ÇALIŞMA BAKANININ AÇIKLAMALARI

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu ise yaptığı paylaşımında “Sn. Başbakanımızın imzasıyla 20 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile öğrenim durumu lise ve altı olan şehit ve gazi yakınlarımız artık sadece büro hizmetlerinde görevlendirilecektir. Şehit ve Gazilerimizin değerli ailelerine hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. yani hizmetli olarak büroda çalış gazilere niye böyle hak tanımadı gazilere direk memur kadrosu verildi bu adaletsizlik değilmi nerde eşitlik

  2. yakışmadı ayrımcılık gazi şehit ayrımcılığı yapıyorlar neymiş ak değil de kara değişşen ne yani

  3. Malesef hala tuvalet temizligine devam kimse sayın başbakanımızın genelgesine dikkate almıyolar

  4. Herşey yoluna girecek hak sahibini bulacak Bir gün şehit aileleri büroda zaten çalışıyor büro hizmetlerinde temizlikte var çaycılık ta var farkeden birşey olmadı madem büyük bir mertebe direk memur kadrosuna geçilsin ama biz kendimi kandiriyoruz arkadaşlar bizim değerimiz bu kadar

  5. genelge çıktı ben varkadaşlar hala temizlik yapıyoruz taşören işçiside var kurumda buna bir el atın lütfen rica ediyorum