Kamu Personelleri

EGM 30 Bin Polis Alımı Nasıl Yapılacak? İşte Detaylar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında Emniyet Genel Müdürlüğü polis alımları hakkında değerlendirmelerde bulunarak 30 bin polis alımı yapılacağını ifade etti.

30 BİN POLİS ALIMI NASIL YAPILACAK?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu açıklamalarının ardından adaylar tarafından polis alımlarının ne zaman nasıl yapılacağı araştırılmaya başlandı. 

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında polis alımlarının 24. dönem POMEM, 25. Dönem POMEM ve 26. dönem POMEM ile yapılacağını vurguladı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında POMEM başvurularının başlayacağını duyurarak EGM’nin ihtiyacı olan polis kadroları için kadın, erkek polis memuru adaylarını ilgilendiren 2019 Polis alımları için kontenjanın arttırıldığını vurguladı.

Bakan Soylu POMEM polis alımına ilişkin 15 bin polis alımı kontenjan dağılımını da belirtti. Konu hakkında Bakan Soylu açıklamalarında “13 bin 500 erkek, bin 500 kadın olmak üzere toplamda 15 bin polis memuru adayı POMEM’e alınacak” ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum