Kamu Personelleri

EGM'den Bekçi Alımı Başvuruları Hakkında Açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğünden yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya bekçi alımı başvurularına değindi ve başvuruların memnun edici düzeyde olduğunu ifade etti.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURULARI MEMNUN EDİCİ DÜZEYDE

Konu ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya açıklamalarında “Bu zamana kadar alınan güvenlik önlemleri ile ülkemizin huzurlu bir seçim dönemine girmesinde emniyet güçlerimizin başarılı çalışmaları olmuştur. Seçim zamanı ve sonrasında da herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması konusunda aynı özeni göstereceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uzunkaya başkanlığında koordinasyon toplantısı düzenlendi. Söz konusu toplantıya Genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarının katıldı ve Uzunkaya toplantıda bir açıklama yaptı. 

Celal Uzunkaya, “Güven Masası” uygulaması kapsamında başta polis merkezi amirliklerinde olmak üzere, diğer birimlerin iş ve işlemlerine katkı sağlamak amacıyla lisans mezunu 2 bin 500 kadın polis memuru adayının alınacağını anımsattı.

Daha önce açıklandığı üzere 8 bin 187 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağına değinen Uzunkaya, bu alandaki başvuru sayısının memnun edici düzeyde olduğunu vurguladı.

Uzunkaya, bu yılın ilk çeyreğinde meydana gelen trafik kazalarının geçen yılın aynı dönemine oranla azaldığını ifade etti.