Kamu Personelleri

EGM En Az Lise Mezunu 20 Bin Polis Alımı Yapılacak ! PÖH Alımı

2018 yılında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yağtığı açıklamalarında Emniyet Gernel Müdürlüğü bünyesinde toplam 35 bin polis alımı yapılacağını ifade etmişti. Bu bağlamda 23. dönem POMEM kapsamında 15 bin polis alımı gerçekleştirildi ve geriye 20 bin polis alımı kaldı.

POLİS ALIMI

Kalan 20 bin polis alımının 2019 yılı içinda tamamlanacağı belirtildi. Alıncak olan 20 bin polis alımında mezuniyet şartının en az lise mezunu olacağı ifade edildi. POMEM, PMYO, PÖH ve PAEM kapsamında gerçekleştirilecek 20 bin alım için ilan tarihi henüz net değil.

Bilindiği gibi her yıl Polis Meslek Yüksek Okulu bünyesinde 2250 erkek, 250 kadın olmak üzere 2500 polis alımı yapılmaktadır. Alınacak 20 bin polisin 2500 kişilik kısmı PMYO kapsamında TYT puanına göre alınacak. Başvuru yapacak adayların YKS ‘de TYT oturumuna başvuru yapması gerekiyor.

PÖH ALIMI DA YAPILACAK

5 bin kişilik alım PMYO ve PAEM arasında pay edilirse kalan 15 binlik sayı da POMEM-PÖH olarak yapılacak. Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında 2019 yılında PÖH alımı yapılması için talimat verdiği ve personel ihtiyaç durumunun Polis Akademisi Başkanlığı tarafından analiz edildiğini belirtti.

Konu ile ilgili olarak Bakan Soylu açıklamalarında “daha önce de söyledim. Kızlarımızdan da PÖH alımı yapacağız” ifadelerine yer verdi ve PÖH alımı yapılacağını da ifade etmiş oldu.

Bir Yorum

  1. yaş sınırı varmı bu alımlarda yaş kaç olması gerekiyor bilgisi olan yazsın

  2. pöh alımı kpss şartı yok pomem için de üniversite okurken polis olabilelim öyle bi alım açılsın yada pöh alımı açılsın sadece bayanlara değil erkeklere de açılsın alımlar lütfen.

  3. Bakanım nolur yalvarıom size pöh alımı lise mezunu bayan alımı yapın lutfen yaş sartı 30 olsun bakanım vatan için canımız feda olsun ama bu fırsatı verin bize Allah rizası için