Kamu Personelleri

EGM ve Jandarma 35 Bin JÖH, JÖAK, JOPER ve PÖH Alımı

İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini devam ettiren Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) daha önce yapılan açıklamalarda PÖH açığı ifade edilmişti. Konu ile ilgili olarak 2019 yılında PÖH alımları yapılıp yapılmayacağı maalesef belirsizliğini koruyor. Adaylar tarafından PÖH alımı bekliyor.

Daha önce yapılan açıklamalarda Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 10 bin 700 PÖH açığının olduğu ifade edildi.

Peki PÖH alım ilanı yayımlandığında adaylarda aranacak şartlar neler olacak? İşte detaylar:

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olanlar Polis Özel Harekat başvurusunda bulunabilirler.

2017 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1990 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

2018 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1991 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM’lere başvuru yapacak adaylardan,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar),

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

2019 yılı PÖH alımının ne zaman yapılacağı hakkında net tarih verilmedi. Bunun yanı sıra PÖH alımı için net bir söz verilmedi. Ancak bu yıl içinde PÖH alımı için ilanın yayımlanması beklenmektedir. 

Bunun yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yapmıştı. Bakan Soylu açıklamalarında Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde toplam 25 bin uzman erbaş alımı yapılacağı ifade edildi. 

Bunun yanı sıra adaylar alımların JÖH, JOPER ve JÖAK branşlarında gerçekleştirilmesini talep ediyor. 

Konu hakkında bir gelişme olduğunda adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Bir Yorum

  1. Artık alın be uyuyamıyorum geceleri bu mesleğe aşığım olayımda afrinde de görev yaparım kpss şartsız gelsin

  2. kpss şartsız liselere pöh alımı olsun devlet sesimizi duysun bu gençlerin ihtiyacı var buna

  3. Lütfen tekrar kpss şartsız alımlar olsun tekrar binlerce VATAN SEVDALILARI alınmalı ve yaş sınırı 30 olsun sabırsızlıkla bekliyorum…