Kamu Personelleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Aparslan Bayraktar Kimdir?

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri yayımlandı. Buna göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcılığına Alparslan Bayraktar atandı. Alparslan Bayraktar kimdir? Kamupersoneli.net olarak aktarıyoruz. 

ALPARSLAN BAYRAKTAR KİMDİR?

Alparslan Bayraktar Babası Çaykara’dan iskân olan bir ailenin çocuğu olarak 1975 yılında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde dünyaya geldi. Bayraktar, lisans eğitimini 1995’te İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde tamamladı.

2015’te Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu’nun (ICER) başkanı olan Alparslan Bayraktar, altı yıldır EPDK Kurul Üyeliğini yapıyordu. Bunun yanın sıra Bayraktar, Yönetim Kurulu Üyesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı ve bu göreve gelmeden önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü yaptı.

Alparslan Bayraktar Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) ve ulusal düzenleme uygulamalarını iyileştirme ve ulus-ötesi düzenleme normları geliştirme amacıyla kurulan, Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) başkanlığı görevini de yaptı.

Tüm bunların yanı sıra Bayraktar, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Ekonomi Hukuku alanında ve Tufts Üniversitesi Fletcher Uluslararası Hukuk ve Diplomasi Okulunda Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisansını tamamladı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA