Kamu Personelleri

FETÖ Soruşturması Kapsamında İçişleri Bakanlığı Bekçi Alımları İncelenmelidir

 FETÖ Soruşturması Kapsamında İçişleri Bakanlığı Bekçi Alımları İncelenmelidir


Terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişimi halkın ve devletin çelik gibi iradesi ile etkisiz kılındı ve darbe girişiminde bulunan hainler emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

Darbe girişiminde bulunanlar için yasal süreç işliyor, soruşturmalar, gözaltılar ve tutuklamalar sürüyor. Bilindiği gibi kısa zaman önce İçişleri Bakanlığı bünyesinde bekçi alımı yapılmıştı. İçişleri Bakanlığı’nın çeşitli il ve ilçeler için yaptığı Bekçi alımı için kamupersoneli.net adresine bir çok şikayet yağmış ve mülakatlar sırasında çeşitli usulsüzlüklerin meydana geldiği iddia edilmişti.

Şikayet Yağmıştı


Diyarbakır Bekçi alımı sırasında mülakat aşamasına katılan adaylardan bazılarına mülakatı yapan emniyet görevlileri tarafından özellikle çok zor sorular sorulduğu, bazılarına ise sadece oturduğun şehrin plakasını söyle, üzerimdeki ne renk ? gibi sorular yönetildiği iddia edilmişti. Terör örgütü FETÖ’ye yapılan soruşturmalar ve gözaltılar ile birlikte son hain darbe girişiminden sonra ilgili yapının kamu kurum ve kuruluşları içerisinde nasıl yuvalandığı görüldü.

Devlet Gerekli Araştırmaları Yapacaktır

İçişleri Bakanlığı içerisinde yakın zaman içerisinde Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Hakkari gibi iller için yapılan bekçi alımları mutlaka incelenecek ve usulsüz yapılan personel alımları için gerekli önlemler alınacaktır.  T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan , dün akşam saatlerinde canlı yayında yaptığı açıklamalarda, OHAL uygulaması ile paralel yapının devlet içerisinden tamamiyle temizleneceğini ve bu unsurlara ait emarelerin dahi yok edileceğini dile getirmişti.  Konu ile ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edebilmek için kamu haberleri merkezi kamupersoneli.net ‘in mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara