Kamu Personelleri

Gelir Uzmanlarının Devlet Gelir Uzmanlığına Geçişinin Önü Açılıyor

666 sayılı KHK ile KHK öncesi aynı haklara sahip olan uzmanları arasında Merkez ve taşra ayrımına giden Maliye Bakanlığı, aleyhine açılan davalara yetişemiyor.

DEVLET GELİR UZMANLIĞINA GEÇİŞİN ÖNÜ AÇILIYOR

Bu nedenle bakanlık son torba yasada bu tür uyuşmazlıkların  önüne geçmek için devlet gelir uzmanlığına geçişin önünü açıyor. Verilmesi planlanan teklifte meslekte 8 yılı bulunan gelir uzmanlarından yaş ve dil  hariç diğer şartları taşıyanlar arasında yapılacak olan sözlü veya yazılı sınavda başarılı olanların devlet gelir uzmanı olarak atanması öngörülüyor.

İLGİLİ GEÇİCİ MADDE

Geçici Madde 8- Başkanlıkta en az 8 yıl hizmeti olan  Gelir Uzmanlarından  son üç yılda disiplin cezası almamış olanlar ve yaş ve yabancı dil şartı hariç Devlet Gelir Uzmanı olmak için gerekli şartları taşıyanlar 6 ay içinde açılacak usul ve esasları Başkanlıkça belirlenecek yazıl ve/veya sözlü sınavda başarılı olmaları kaydıyla bu maddenin  yürürlüğe girdiği tarihte ihdas edilen Devlet Gelir Uzmanı kadrolarına atanırlar. Bu şekilde atananların Gelir Uzmanlığında geçen süreleri Devlet Gelir Uzmanlığında geçmiş sayılır. 

Bu madde kapsamında Devlet Gelir Uzmanı kadrosuna atananlar atanma tarihi itibarıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin “ORTAK HÜKÜMLER” başlıklı bölümünün (A) fıkrasının (11) numaralı bendi yönünden yeterlik sınavını vermiş sayılır ve anılan bent hükmünden daha önce yararlanmamış olmaları kaydıyla kazanılmış hak aylık dereceleri, bir defaya mahsus olmak üzere bir üst dereceye yükseltilir.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

NOT: Yasal hakkımız saklı kalmak koşuluyla , Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Bir Yorum

  1. vergi denetmenleri vergi müfettişi olurken sınava tabi tutulmamıştı. gelir uzmanları neden sınava girmek zorunda.

  2. tümm gelir uzmanları birdefaya mahsus devlet gelir uzmanı olamalı.