Kamu Personelleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alım Sözü Unutulmamalıdır

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç daha önce yaptığı açıklamalarında BESYO mezunlarının atamasının yapılacağını ifade etmişti. Ancak kabine revizyonu kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak oldu. Bakan Bak’tan atama sözünün unutulmamasını talep ediyoruz.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç bir açıklama yapmış ve BESYO mezunlarının atamalarına ilişkin çeşitli sözler vermişti. Bakan Kılıç açıklamalarında geçtiğimiz yıl 1000 civarında BESYO mezunu atamasının yapıldığını ancak bu sayı bulunamasa da atamaların  yapılacağını ifade etmişti. 

“KENDİ AÇIMIZDAN BU SAYIYA ULAŞAMAYACAĞIZ”

Eski Bakan Akif Çağatay Kılıç’a açıklamalarını yaptığı TV programında “Spor Yöneticiliği alanında bir şans doğar mı, atama yapılır mı?” sorusu soruldu. Bunun üzerine çeşitli açıklamalar yapan Bakan Kılıç, söz konusu açıklamalarında “Geçen sene yaptığımız kadar olmayacak. Geçen sene 1000 kadar atama yapmıştık ancak bu sene belli noktalardaki alanlara yapacağız. Çünkü bu mali tablo ve planlama içinde yapılması gereken bir şey ama tatbiki Milli Eğitim Bakanlığının da bu noktada ihtiyaçları oluyor bazı Bakanlıklarında oluyor ancak biz kendi açımızdan bu sayıya ulaşamayacağız. 

“BURADA İŞ ÜNİVERSİTELERDE VE EĞİTİMDE”

Buradan kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Biz BESYO mezunu kardeşlerimizin Bakanlığımız ve başka Bakanlıklarda görev almaları için çalışmalarda bulunuyoruz. KPSS sonrası sözlü sınavlarda ilginç şeylerle karşılaştık. BESYO mezunu olup ta kendi branşları hakkında eksik bilgiye sahip olmaları bizi şaşırttı. Bizimde belli çerçevede personel planlaması Maliye ile yaptığımız çalışmada alabileceğimiz belli sayıda personel var. Başka branşlarda da değerlendirebiliyoruz arkadaşlarımızı. Ama onların kendilerini hazırlamaları çok önemli. Ben işin alanı ile ilgili sorumlu Bakanıyım burada iş üniversitelerde ve eğitimde.” ifadelerine yer vermişti.

ATAMA SÖZÜ UNUTULMAMALIDIR

Eski Bakan Kılıç atama açıklaması ancak daha sonra kabine revizyonu kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak oldu. Bakan Bak göreve geldiği günden bu yana aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor ancak BESYO mezunu atamaları hakkında kamuoyunu bilgilendirmiyor. Bakan Bak’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri tarafından da bir açıklama yapılmadı. Kamupersoneli.net olarak eski Bakan Kılıç’ın verdiği atama sözünün unutulmamasını talep ediyoruz. 

TALEPLERİNİZ NELER?

Peki konu ile ilgili olarak sizin görüşleriniz neler? Ne kadar atama bekliyorsunuz? Hangi kurumlara veya branşlara atama istiyorsunuz? Görüş ve taleplerinizi sayfanın alt kısmından yorum yaparak belirtebilirsiniz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)