Kamu Personelleri

GİB Başkanı Ertürk: " Suçsuz Olanlar Görevlerine İade Edilecek "

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş beraberinde Genel Başkan Yardımcıları Bayram Öztürk ve İlhan Erene ile 11.11.2016 tarihinde Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk’ü ziyaret etti. Ziyarette Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Necmi Keskinsoy, Gelir İdaresi Daire Başkanı İsmail Aslan ve Gelir İdaresi Grup Başkanı Kadir Çiçek de hazır bulundu. Gündemin konusunu ise 15 Temmuz ve kamudan ihraçlar oluşturuyordu.

Ziyaretlerinde kamudan ihraçlar ve uzaklaştırmalarla alakalı gündem üzerine görüşmelerde bulunan Türk Büro-Sen ve Gelir İdaresi Başkanlığı kamudan ihraçlar ve uygulanan süreçlerle alakalı fikir ve durum alışverişinde de bulundular.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş’ un ” 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası, kamuda on binlerce memur görevden uzaklaştırıldı ya da Kanun Hükmünde Kararnameler ile iş akitleri feshedildi. Hiçbir KHK, Anayasa ve yasaların üstünde değildir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda, memurların ne şekilde açığa alınacağı ve ya görevden ihraç edilecekleri açıkça belirtilmiştir. Ancak, memurların görevden ihraçlarında ya da uzaklaştırılmalarında 657 sayılı DMK uygulanmamıştır.

Her kurumda farklı bir uygulama yapılmıştır. Hakkında FETÖ üyeliği suç isnadıyla işlem yapılan memurların yarısından çoğunun bu terör örgütüyle hiçbir alakası yoktur. Yapılan bu haksız işlemleri, emek örgütü olarak kabul etmemiz mümkün değildir. ” demesi üzerine, GİB Başkanı Adnan Ertürk aşağıdaki ifadeleri kullandı.

” Oluşturduğumuz komisyon detaylı inceleme yapıyor. İnceleme sonrası suçsuzluğu kesinleşen memurlarımızı en kısa sürede göreve başlatacağız. Mağdur olanlar itiraz dilekçelerini komisyonlara versinler ” şeklinde açıkladı.


-SUÇSUZLAR AYIKLANACAK, GÖREVE İADE SÜRECİ BAŞLAYACAK

Sendika tarafından hazırlanan oldukça geniş çaplı bir raporun da GİB Genel Başkanı Adnan Ertürk’ e sunulduğu aktarılan görüşmede, kamudan ihraçlar ve göreve iadelerle ilgili önemli çalışmaların yürütüldüğünün altı çizildi.

Sendikanın hazırladığı dosya üzerinde de çalışmaların başlayacağını ifade eden GİB Genel Başkanı Ertürk, Görevde Yükselme Sınavı ve Gelir Uzmanlığı Sınavıyla ilgili çalışma yapacaklarını, bu konudaki personel performanslarının kendileri için son derece önemli ve hassas bir konu olduğunu vurguladı.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum