Kamu Personelleri

Gıda Bakanlığı Personel Alım İlanı Ne Zaman Yayınlanacak? Adaylar Merakla Bekliyor!

Kamu kurumları tarafından yayımlanan ilanlarla beraber kamu personeli alımı yapılmaya devam ediyor.

Ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından net bir açıklama yapılmaması adayları merak ettiriyor.

Ayrıca geçtiğimiz süreç içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden ilan bekleniyordu 1220 kişilik sözleşmeli kamu personeli alım ilanı yayımlandı ve adaylar başvurularını yaptı.

Bunun haricinde; PTT’den personel alımı bekleniyordu ve yapılan açıklama ile beraber 5 bin kişilik personel alım ilanı yayımlandı ve adaylar başvurularını yaptılar.

Ancak geriye sadece Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kamu personeli alım ilanının yayımlanması kaldı.

Bilindiği gibi bundan önceki süreç içerisinde; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba açıklamalarında 2017 yılında 3 bin 500 ziraat mühendisi aldıklarını ve 2018 yılında da bu alımın aynısını yapacaklarını ifade etmişti buna bağlı olarak adaylar ne zaman personel alımı yapılacağını merak ediyorlar.

ÇALIŞMA BAKANI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Gıda Bakanlığına personel alımıyla alakalı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bir açıklama yaptı ve Gıda Bakanı Fakıbaba’nın herhangi bir talebi olmadığını ifade etti ve bu konuda gerek sosyal medyada ve gerekse haberlerde çok spekülasyon içeriklere yer verildiğini ifade etti.

Konuyla alakalı olarak; Bakan Jülide Sarıeroğlu ifadelerinde Bakan Fakıbaba’nın personel alım talebinde bulunduğu ancak Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu imzalamak istemediğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti buna bağlı olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının böyle bir talebi olmadığın sözlerine ekledi.

BAKAN FAKIBABA AÇIKLAMA YAPTI

Gıda Bakanı Fakıbaba ise konuyla alakalı olarak yapmış olduğu açıklamasında;

“Bizim gerçekten personele ihtiyacımız var. Benim en önemli takım arkadaşlarım; mühendislerdir, teknikerlerdir, teknisyenlerdir.

Personel alımlarına gerçekten ihtiyacımız var ancak hükümetimizin öncelik sıralamasına göte eğitim ve sağlık ilk sırada yer alıyor.

Ancak bizlerde boş durmamaktayız. Onlar baskı altına alıyoruz. Bu arkadaşlar personel alımları için bizleri nasıl baskı altına alıyorlar ise bizde aynı şekilde onları baskı altına alıyoruz.

Baskıdan değil ihtiyacımız olan personel olduğundan dolayı bunu yapıyoruz. Şubat ayı içerisinde kurumlarımıza yazılarımız yazdık. Ben Bakan olarak gerçekten bütün gerekenleri yapıyorum. Ancak söz vermiyorum. Çünkü bu alımlar benim elimde değil. Benim yetkimde değil.” ifadelerinde bulundu.

Buna bağlı olarak Gıda Bakanlığına ne zaman alım yapılacağı merak ediliyor.

Bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı resmi açıklama yapmasını talep ediyor ve ziyaretçilerimizin mağdur olduklarını belirtiyoruz.

ADAYLARIN TALEPLERİNİ TOPLUYORUZ

Buna bağlı olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından verilen sözlerin tutulmasını ve en yakın zamanda 3 bin 500 personel alım ilanının yayımlanması talep ediliyor. Adaylar çeşitli platformlardan personel alımının yapılması hakkında seslerini duyurarak sitemize de bu konu hakkında çeşitli geri bildirimler gönderiyorlar. Bakan Fakıbaba’nın göreve geldiğinden bu yana personel alımı yapmaması ve personel alımı talebinde bulunmaması hakkında görüşleriniz neler?

Bir Yorum

  1. Gthb personel alımının bir an önce yayınlaması gerekmektedir artık dayanacak gücümüz

  2. Gthb personel alımının bir an önce yayınlaması gerekmektedir artık dayanacak gücümüz kalmadı

  3. L. abotuvar teknolojisi alımı artık olsun on binlerce kişi bekliyor yazık puanımız yanacak…

  4. bütün bakanlıklara atama hakkı tanındı bi gıda tarım ve hayvanclık bakanlığı mağdur ediliyor.atama bekleyenlerin sayısı 100 bini aştı artık bakanlığımızın sessizliğini bozup 10500 kişilik alımı eksiksiz yayınlamasını istiyoruz

  5. 2016 kpss puanlarımız yanmadan bakanlığımızın sessizliğini bozup 10500 kişilik alım ilanını yayınlanmasını istiyoruz

  6. Ocak ayında bizlere söz verildi zaten verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz tüm bakanlıklar ilana çıkarken bakanımızda personele ihtiyacım var derken neden hala GTHB personel alımı bekletiliyor

  7. Yaptığınız doğru ve tarafsız haberler için teşekkürler kamupersoneli.net

  8. Yaptığınız doğru ve tarafsız haberler için teşekkürler kamupersoneli.net