Kamu Personelleri

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ÖSYM Aracılığı İle 350 Memur Alımı Yapacak

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 2018 yılı bütçe taslağı hazırlanmıştı. 2017 yılında hazırlanan bütçe taslağına göre 2018 yılında Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün 350 memur alımı yapacağı ifade edildi. Bu kapsamda Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan birimlerde oldukça personel açığı bulunuyor. Bu kapsamda bu açığın belli bir kısmının kapatılması için Göç İdaresi Genel Müdürlüğü hazırlık yapıyor.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün Personel ihtiyacının dağılımı ise şu şekilde, 253’ü merkez teşkilatında bin 298’i ise taşra teşkilatında ve bin 630 kadro ise merkez, yurt dışı ve taşra teşkilatında yer alıyor. 

350 MEMUR ALIMI YAPILACAK

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında boş bulunan kadrolara alım yaparak personel ihtiyacının bir kısmını karşılamayı amaçlıyor. Bu kapsamda Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 350 memur alımı yapmayı hedefliyor. Bu alım içinse hazırlıklar yapılıyor. Söz konusu memur alımları ise Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi kapsamında KPSS puan esasına göre yapılacaktır. Söz konusu alımlar, merkez ve taşra teşkilatında, il göç idaresi müdürlükleriyle kurulması planlanan 36 ilçe müdürlüğündeki personel ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılacak.

Tüm bunların yanı sıra Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’de bulunan yabancıların yaşamlarını kolaylaştırmak adına bazı adımlar atılacak. Türkiye’den uluslararası koruma talebinde bulunan yabancılara ilgili evraklar düzenleyecek ve sağlık sigortası yapılacak. Eğer ülkede bulunan yabancılar ihtiyaç sahibi iseler bu kişilere gerekli yardımlar yapılacak.

ANLIK OLARAK HABERDAR EDECEĞİZ

Söz konusu alım ilanı 2018 yılına girilmesi ile bekleniyor. Sitemiz geri bildirim gönderen adaylar söz konusu memur alım ilanlarının bir an önce yayımlanmasını talep ediyorlar. Bu kapsamda ilan yayımlandığında veya yeni bir açıklama olduğunda adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. aynen azra turizm lisesindeki ögretmenlere bak hangisi turizm okumuş acaba çok merak ediyorum lisans mezunu turizmcilere yazık..!