Kamu Personelleri

GTHB 2018 Yılı Atama Takvimi ve Genelgesi Yayımlandı

Gıda Tarım e Hayvancılık Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2018 yılı atama takvimi ve atama genelgesinin yayımlandığı ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak atama takvimi ve genelgenin detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla beraber paylaşıyoruz.

ATAMA TAKVİMİ

Atama takvimine göre 11 Mayıs 2018 tarihinde boş yerler ilan edilecektir. Bunun yanı sıra 21 Mayıs 2018 tarihi ile 25 Mayıs 2018 tarihleri arasında tercihler alınacaktır. Kriterlere ait belgelerin son teslim tarihi 30 Mayıs 2018 olarak belirtildi. 25 Haziran 2018 tarihinde yerleştirme sonuçları açıklanacaktır. Adaylar 25 – 28 Haziran 2018 tarihleri arasında itiraz edebileceklerdir. 6 Temmuz’da kesin sonuçlar ilan edilecek ve 31 Temmuz 2018’de atama onayları yazılacak.

ATAMA GENELGESİ

Söz konusu atama genelgesinin giriş açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

Bilindiği üzere, Bakanlığımız Taşra Teşkilatı Personelinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi; “Genel Müdürlük, il/ilçe/kuruluşların kadrolarını norm kadroyu aşmamak kaydıyla, kurum içi atama yapmak üzere her yıl 15 Hazirana kadar Genel Müdürlük internet adresinden ilan eder. Atama yapılacak kadrolar ile atama usul ve  esaslarının ilan edilmesinin ardından, haziran ayının sonuna kadar başvuru yapan personelin yerleştirme işlemleri, hizmet puanı ve tercihlerine göre temmuz ayının sonuna kadar gerçekleştirilir. Halen çalıştığı bölge için bu Yönetmeliğin 7 inci maddesinde öngörülen zorunlu çalışma sürelerini tamamlamayan ve halen çalıştığı ilde en az iki yıl, kuruluşta en az üç yıl çalışmayan personel başvuruda bulunamaz. Bu şekilde yerleştirilen veya atanan personel, yerleştirme ve atama işleminden vazgeçmesi halinde, yerleştirme ve atama tarihinden sonraki iki yıl, mazeret durumları hariç bu fıkra hükümlerine göre atama talebinde bulunamaz. Bu maddenin (e) ve (f) bentlerine göre atamaları düzenlenen personel, bu bent çerçevesinde atama müracaatında bulunamaz.” hükmüne amirdir.

Bu hükümler çerçevesinde il, ilçe ve kuruluşlar personel ihtiyaçlarının kurum içi naklen atama yolu ile karşılanmasına yönelik olarak unvanlara göre boş kadroların ilanı, müracaatların alınması ve atamaların yapılabilmesi için gereken iş ve işlemler aşağıda linkte verilen genelgenin tam metninde ifade edilmiştir.

Bir Yorum