Kamu Personelleri

Gümrük Bakanlığı'ndan Görevde Yükselme Sınavı Başvurularına İlişkin Duyuru

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi internet sayfası üzerinden bir duyuru yayımladı. Bakanlık tarafından yayımlanan duyuruda, bakanlık bünyesinde çalışan personellerin girebilecekleri görevde yükselme sınavına ilişkin bilgiler verildi.

GÜMRÜK BAKANLIĞI’NDAN GÖREVDE YÜKSELME SINAV DUYURUSU

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca yayımlanan duyuruda, görevde yükselme sınavına başvuruda bulunacak adayların başvurular esnasında dikkat etmeleri gereken konulara ilişkin bilgiler verildi. Yayımlanan duyuru metninde adayların, adayların müracaat edecekleri unvanlara, başvuru sırasında yapmaları gereken işlemlere ve başvuru işlemlerinin yapılması sırasında izlenecek yollara dair bilgiler verildi. 

Bakanlığın yayımladığı duyuru metninde ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı başvurularının başladığı ve söz konusu ilana başvuracak adayların başvurularını bakanlığın internet sayfası üzerinden yapabilecekleri duyuruldu. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuru metni;

1- Adaylar sınav ilanında belirtildiği üzere tek tercih yapacaklardır. aday son müracaat tarihine kadar seçmiş olduğu unvanda değişiklik yapabilecek olup, en son seçtiği unvan adayın tercihi sayılacaktır.

2- Adayın müracaat formunda talebi kabul edilmemesi halinde uyarılar kısmında neden kabul edilmediği belirtilerek adayın başvurusu onaylanmayacaktır.

3- Adayın hizmet süreleri hesabında; kullanmış olduğu ücretsiz izinler, hangi unvanda kullanmış ise o unvandaki hizmet süresinden düşülerek hesaplanmıştır (askerlik süreleri hariç)

4- Ücretsiz izinli (doğum, askerlik, refakat, sağlık vb.) ve hakkında ceza kovuşturması nedeniyle açığa olan personel hariç olmak üzere görevden uzakta olan  personel sistem üzerinden başvuru yapamayacağından dilekçe ile personel dairesi başkanlığına başvuruda bulunacaktır.
 
* Dilekçenin gönderileceği  faks numarası :  0312 449 15 41 (dilekçe aslı posta yolu ile gönderilecektir.)
 
* 4 uncu madde de belirtilen personel haricinde hiç bir personelin dilekçe ile  başvurusu kabul edilemeyecek olup sistem üzerinden başvuru yapan personel başvuruya ilişkin hiçbir evrak göndermeyecektir.
 
* (Çözümleyici kadrosuna başvuran personel yabancı dil belgesini ve en az iki programlama dilini bildiğine dair belgeleri yukarıdaki belirtilen faks numarasına gönderecektir.)