Kamu Personelleri

Gümrük Muhafaza Personeline PÖH Eğitimi Veriliyor !

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sınır kapılarında görev yapan gümrük muhafaza personeline, “özel harekat” polisleri tarafından kitle psikolojisi, toplu olaylara müdahale, güvenli araç ve kişi durdurma, saha güvenliğinin sağlanması ve patlayıcı madde konularında eğitim verildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, kaçakçılıkla etkin mücadele edilmesi, yasa dışı geçişlerde zafiyet yaşanmaması ve gümrük sahalarında asayişin sağlanması konusunda alınan önlemler her geçen gün artırılıyor.

Bu kapsamda, Bakanlıkça gümrük sahalarında kurulan yüz tanıma sistemleri, kapalı devre kamera sistemleri, silah-bomba ve mühimmat tespitinde kullanılan dedektör köpekler ile yüksek kapasiteli güvenlik ekipmanları gibi kaçakçılıkla mücadeleye imkan tanıyan teknik önlemlerin yanında, toplumsal olaylara müdahale konusunda da etkin bir eğitim verilmesi kararlaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki sınır kapılarında görev yapan gümrük muhafaza personeline, teorik ve pratik saha eğitimi verilmesi planlandı.

Özel hareket personeli eğitmenleri tarafından verilen eğitimler kapsamında 400 kişilik ilk gruba yönelik program Antalya’da tamamlandı.

Söz konusu eğitimlerde gümrük muhafaza personeline kitle psikolojisi, toplu olaylara müdahale, etkili müzakere, güvenli araç ve kişi durdurma, elle kontrol, saha güvenliğinin sağlanması ve patlayıcı madde eğitimi gibi konularda teorik ve uygulama eğitimleri verildi.

Verimli geçen eğitimler sayesinde personelin müdahale kabiliyetinin daha da artacağı belirtilirken, eğitime katılım sağlayanlara Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Abdullah Soylu ve Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Ufuk Ayhan tarafından sertifika verildi. 

Kamupersoneli.net – AA

Bir Yorum