Kamu Personelleri

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Toruntay: Kadroya Alınan Taşeron İşçilerin Ciddi Bir Hakları Görülmüyor

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, basın mensuplarına yönelik verilen iftar programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Mustafa Toruntay taşeron işçilerin kadroya alınma süreçlerini değerlendirdi. 

TAŞERON İŞÇİ KONUSUNDA YAPILACAKLAR VAR

Sendika Genel Merkezi’nde düzenlenen iftar programı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında taşeron işçilerin çalıştıkları kurumlarda kadroya alınmalarına ilişkin görüşlerini aktaran Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay süreçle ilgili eksiklikler olduğunu ifade etti.  “Taşeron meselesiyle alakalı çözüme kavuşan konular oldu ama bu işin bir ayağı eksik. Bize göre bu konuda daha yapılması gereken işler var.”

SIKINTILI BİR SÜREÇ

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Toruntay açıklamalarında ayrıca kadroya alınan işçilerim haklarına dair değerlendirmelerde bulundu. Kadroya dahil edilen işçilerin haklarında ciddi bir iyileşme olmadığını ifade eden Mustafa Toruntay yeni oluşacak mecliste bu konunun gündeme gelmesini umduklarını söyledi.

“Toplu sözleşme yapma ve çalışanların haklarını ileri taşıma noktasında 900 bin işçinin şimdilik ciddi bir hakkı görülmüyor. Yüksek Hakem Kurulu’ndan çıkan şartlara göre hareket edilecek. Bence bu sıkıntılı bir süreç. Umuyoruz yeni oluşacak Meclis, bununla ilgili bir çerçeve anlaşması çıkartıp, kadroya geçen bu arkadaşlarımızın da serbest toplu pazarlık sistemi içerisindeki diğer sendikalılar gibi haklarını almasını sağlar.”

KADRO ALAMAYAN İŞÇİLER

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay kadro kapsamı dışında kalan işçilere yönelik açıklamalarında “Bu mağduriyetin de bin an evvel giderilmesini istiyoruz. İnşallah hükümet yetkililerimiz bu sorunu da çözecektir” ifadelerini kullandı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. ki̇t i̇şçi̇leri̇ her anlamda magdurdur söylenenler yapilmiyor seçi̇mden önce kadroya geçi̇ri̇lmeli̇di̇rler 24 hazi̇ran başka açiklamasi yok

  2. Tasoranda çalışıp belediyelere sirketlerine geçenlere tayin hakkı verilsin bu konuyu dile getirir misin her memur gibi bizde tayin hakkı istiyoruz