Kamu Personelleri

Hak İş Sendikası'ndan KİT Çalışanlarının Kadroya Alınmasına İlişkin Açıklama

Hatırlanacağı üzere KİT çalışanlarının kadro mücadelesi uzun zaman sonra sonuç vermiş ve konuya ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. 

Resmi Gazete’de yer alan düzenlemeye göre, KİT çalışanlarının kadroya alınmasına dair koşullar yer almış ve ilgili kararda yer alan koşulları sağlayan çalışanların kadrolara geçirilecekleri bildirilmişti. 

HAK İŞ SENDİKASINDAN KİT ÇALIŞANLARINA DAİR YAZI

Hak İş Konfederasyonu, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren bu düzenlemeye dair bir bilgilendirme açıklaması yayımladı. Sendika tarafından yapılan açıklamada Hak İş Sendikasının, KİT çalışanlarının kadroya alınmalarına dair vermiş olduğu mücadeleler hatırlatılarak kararın yayımlandığı bildirildi. Hak İş Tarafından yayımlanan açıklama;

Hak İş Tarafından Yayımlanan Yazı

Konfederasyonumuzun uzun soluklu mücadelesi ve girişimleri sonucu 24 Aralık 2017 tarihinde yayımlanan 696 sayılı KHK ile genel bütçe kapsamındaki ve özel bütçeli kamu kurumlarında/kuruluşlarında hizmet alımı kapsamında taşeron şirketlerde çalışan işçiler 02.04.2018 tarihi itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi/geçici işçi kadrolarına geçirilmişlerdir.

Kamu İktisadi Teşekkülleri ve Bağlı Ortaklıkları yanında hizmet alım sözleşmeleri kapsamında çalışan işçiler başta olmak üzere, kapsam dışında kalan taşeron işçilerinin tamamının kamu iktisadi teşekkülleri (KİT) veya kamu kurumlarının sürekli işçi kadrolarına geçişinin sağlanması için Konfederasyonumuz mücadelesini sürdürmüştür.

Nihayetinde, Kamu İktisadi Teşekkülleri ve Bağlı Ortaklıklarında personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında çalışan işçilerin de hali hazırda görev yaptıkları teşebbüs ve bağlı ortaklıklarında, işçi statüsünde istihdam edilmelerine ilişkin 21/06/2018 tarihli ve 2018/11991 Sayılı Kararname 30/06/2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca;

 A. Kamu İktisadi Teşekkülleri ve Bağlı Ortaklıklarında personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında alt işverenler tarafından çalıştırılan ve 4 Aralık 2017 itibarıyla en az iki yıl kesintisiz olarak ilgili teşebbüs ve ortaklıklarda çalışmış ve halen çalışmaya devam edenler, yapılacak sınavda başarı göstermeleri halinde, ilgili teşekkül ve bağlı ortaklığında işçi statüsünde istihdam edilebilecektir.

B. Kapsam dâhilinde olan işçilerde aranacak şartların tespiti ve personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesinin kapsamının belirlenmesinde 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 üncü maddesinde yer alan düzenlemeler esas alınacaktır.

 1. 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 23. madde de yer alan düzenlemeye göre; Kamu İktisadi Teşekküllerinde ve Bağlı Ortaklıklarında personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında çalışan ve ilgili düzenleme gereğince kadro geçiş işlemlerinden yararlanacak olan işçilerde aranacak şartlar şu şekildedir: