Kamu Personelleri

Hangi Bakanlıklar ve Kuruluşlar Memur Alımı Yapıyor? (Lise, Önlisans, Lisans)

 Hangi Kurumlar Memur Alımı Yapıyor? Hangileri Yapacak?  

FETÖ darbe girişimi sonrası hangi kurumlar alım yapıyor?  15 Temmuz 2016 FETÖ’nün kanlı darbe girişimi halkın ve devletin el birliği ile başarıyla bastırıldı, bu yolda vatanımızın güzel evlatları şehit düştü, gazi oldu.

Bir Çok Kamu Kurumunda FETÖ Temizliği Yapılıyor

Darbe girişiminin başarıyla bastırılması sonrasında, Kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ ile bağlantılı memurların tespiti ve memuriyetten çıkarılmalarına yönelik çalışmalara hız verildi. Darbe girişiminin bastırılmasından kısa bir süre sonra TSK, EGM, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı açığa alma işlemlerinde başı çekti. Açığa alınan memurların memuriyetlerinin sonlandırılması için gerekli yasal zemin OHAL ilanından sonra çıkarılan KHK ile sağlandı. Son yayımlanan 670 sayılı KHK ile de çoğunluğu emniyet içerisinde görevli 2 bin kişinin memuriyetine son verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı’nda açığa alınan personellerin yerine bakanlık bünyesindeki işlerin aksamaması için Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı sonrasında 15 Bin sözleşmeli öğretmen alımı için süreç başlatıldı. Başvurular alındı ve sözlü sınavlar için geri sayım başladı. Yine EGM’d bu süre zarfında 10 bin polis memuru adayı öğrenci alımı için ilana çıktı başvurular bugün sona eriyor,

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’da personel alımı için gerekli çalışmaların yapıldığını ve Maliye Bakanlığı ile kadro sayısının arttırılması yönündeki görüşmelerin sürdüğünü dile getirmişti.

Milli Savunma Bakanlığı MSB

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Askeri liselerin kapatılması ve darbe girişiminde bulunan pilotların atılması ile birlikte , TSK bünyesinde oluşacak pilot ve teğmen açığının kapatılması için gerekli çalışmaların yapılacağını dile getirmişti. Son yayımlanan KHK ile TSK’dan daha önce çeşitli nedenlerle ayrılan pilotların geri dönüşü için şartlarda değişikliğe gidildi ve sivil okullardan pilot ünvanıyla mezun olan vatandaşların TSK’da pilot olabilmelerinin önü açıldı. Milli Savunma Bakanı Sn. Fikri Işık, teğmen açığı için sözleşmeli teğmen istihdamı ya da teskere bırakma yönteminin kullanılabileceğini dile getirmişti.

EGM 10 Bin Özel Harekat Polisi İstihdam Edecek

İçişleri Bakanı Efkan Ala, hali hazırdaki alımlardan ayrıca 10 bin özel harekat polisi alımı yapılması için çalışmalar olduğunu dile getirmiş, bakanın açıklamasından kısa süre sonra çıkan KHK’da 10 bin özel harekat polisi alımı için gerekli şartlarda değişikliğe gidilmişti. Yapılan düzenleme ile birlikte çıkılacak 10 Bin özel harekat polisi alımına başvurularda KPSS şartı aranmayabilecek, lise mezunları da ilanlara başvuruda bulunabilecek…

Bir Yorum

  1. Ben 17 yasindayim ozel harekat polisi olmak istiyorum acik liseden okuyorum olabilirmiyim ?

  2. önlisans mezunuyum aöf 4 sınıf öğrencisiyim askerliğimi yapmadım başvuru yapabiliyormuyum askerliğini yapmış olma şartı kesin mi ?