Kamu Personelleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Osman Dinçbaş Atandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararlarına göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Osman Dinçbaş’ın ataması yapıldı.

OSMAN DİNÇBAŞ KİMDİR?

Ernst & Young’ın İstanbul ofisinde 1984 yılında denetim asistanı olarak kariyer hayatına başlamıştır.

ABD Hartford ve New York ofislerine geçerek, ABD’de toplam üç yıl süreyle görevde yer almıştır.

1998 yılında Türkiye’de denetim ortaklığının yanı sıra, Yönetim Danışmanlığı bölümünü kurma görevini üstlenmiş ve bu bölümü ERP sistemleri (Baan, SAP, Oracle), İş Süreçleri Mimarisi ve Risk Yönetimi hizmetlerinde uzmanlaşmış 60 danışmanın görev aldığı geniş kapsamlı hizmet vermiştir.

2002 yılında ise, o tarihte 800 kişiyi aşan ekibi ile 4 ofis üzerinden aktif hizmet sunarak profesyonel hizmetler sektöründe önemli bir başarıya imza atmış olan Ernst & Young Türkiye’de Operasyonlardan Sorumlu Yönetici (COO) olarak ataması yapılmıştır.

Ayrıca Ernst & Young Güneydoğu Avrupa Bölgesi Yönetim Komitesi Üyesi ve Bölge’nin İnsan Kaynakları Başkanı olarak görevde yer almıştır.

2003 yılı sonunda Ernst & Young Türkiye Genel Müdürlüğüne terfi eden Osman Dinçbaş bu görevini 2010 yılı sonuna kadar devam etmiştir.

2011 yılı boyunca Pazar ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan olarak görev yapmıştır.

2012 yılının Ocak ayında kendi işini kurmak üzere Ernst & Young’dan ayrılma kararı almıştır.

Osman Dinçbaş Ernst & Young’da üst düzey yönetici olarak görev yaptığı dönem boyunca Türkiye’de girişimciliğin teşvik edilmesi ve desteklenmesi yönünde kişisel katkılarda bulunmuş ve Türkiye’de Yılın Girişimcisi Yarışması’nın düzenlenmesinde 8 yıl boyunca aktif kilit rol üstlenmiştir.

 Bu yarışma iş liderleri, ilgili kamu yetkilileri ve yerel medya tarafından takdirle karşılanmıştır.

Osman Dinçbaş, 2004–2010 yılları arasında (art arda 3 dönem) Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmış; aynı zamanda, 8 yıl boyunca Genç Başarı Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığında yer almıştır.

Kamupersoneli.net I ANKARA