Kamu Personelleri

Hükümet Mart Ayında Çok Sayıda Atama Yapabilir

Sitemizin yazarlarından Zeki KARA, anayasa değişikliği referandumundan önce atama bekleyen tüm adayların beklentilerine cevap verilmesi gerektiğini belirterek 2017 yılının merkezi memur alımlarının ve diğer tüm alımların Mart ayında yapılmasının çok olumlu olacağını ifade etti.

KPSS 2017/1 Mart Ayında Yapılabilir

2017 yılı için öğretmen, sağlık personeli, sözleşmeli alımlar, KİT personel alımları, Belediyelerin personel alımları dışında toplam 5 bin atama izni kurumlara dağıtılacak. Ocak ayı içinde atama izinleri verilecek. Mart ayında ilk merkezi memur yerleştirmesi yapılması uygun olacaktır. Sonuçta tüm öğrenim düzeyleri için KPSS yapılmıştır. Mart ayında merkezi memur yerleştirmesi atama bekleyen adayların yüzünü güldürecektir.

Öğretmen ve Sağlıkçı Alımları Mart’ta Gözüküyor

Şubat öğretmen atamasının biraz gecikeceği ifade edilmektedir, sağlıkçı alımlarının da Mart ayında yapılacağına dair bilgiler var. Zaten sağlık personeli alımları Mart aylarına yapılmaktadır. Öğretmen alımları da normalde Şubat’ta olması gerekirken mülakat faktörü yüzünden atamaların Mart ayını bulması bekleniyor. 30 bin öğretmen, 15 bin sağlık personeli alımı da atama bekleyen adayları mutlu edecektir. Mülakat konusunda da MEB daha ısrarcı gözüküyor ama Sağlık Bakanlığı mülakat konusunda ısrarcı olmayacaktır.

Engelli ve şehit-gazi yakını atamaları da Mart’ta

EKPSS sonuçlarına göre 2017 yılının ilk atamasının Mart ayında yapılması bekleniyor. Şehit ve gazi yakını atamalarında da başvurulara göre Mart ayında atama yapılması mümkün. Bu atamalar bütçe dışı olduğu için atama izinleri konusunda sıkıntı yaşanmamaktadır.

KHK’yle Atılanların Yerine Atama İzinleri Çıkmalıdır

15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL döneminde çıkarılan KHK’lerle on binlerce kamu çalışanı meslekten ihraç edildi. Bunların yerine yapılacak atamalarda bütçe kısıtlaması olmayacaktır. Kurumların planlamalarına göre atama izinlerinin çıkması faydalı olacaktır.

Kurumların Atama Taleplerine Cevap Verilmelidir

Bazı kurumlar Maliye’den ek kadro talep etmektedirler. Adaylar da bu kadrolara yapılacak atamaları dört gözle bekliyor diyebiliriz. ASDEP kapsamında sosyologlar ve sosyal çalışmacılar Aile Bakanlığı’ndan atama beklerken aynı zamanda aynı bölümler Adalet Bakanlığı’ndan da denetimli serbestliğe de atama beklemektedirler. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 1500 kadro talebi vardı, döner sermayeden karşılanması koşuluyla atama izinleri beklenmektedir. İŞKUR’un kadro talebi olduğunu biliyoruz, iş ve meslek danışmanları da yıllardır atama beklemektedir. Tarım Bakanlığı’ndan atama bekleyen mühendis ve veteriner hekimler var.

Polis Alımı Yine Olabilir

2017 yılı planlamasına göre öğretmenden sonra en fazla alınacak personellerin başında polislik gelmektedir. Mart ayında ve daha önce yeni polis alımı için ilana çıkılabilir.

Özetle; anayasa değişikliğinin meclisten geçmesi ve referanduma Nisan ayında gidilmesi bekleniyor. Sosyal medyada atama bekleyen bölümleri genel olarak takip ettiğimizde herkeste bir atama beklentisi var. Elbette herkese kadro açılmayacaktır ama referandum öncesi yani Mart ayı içinde 2017 atamalarının yapılması faydalı olacaktır. Atamaları 2017 yılına yaymak yerine KPSS’den yüksek puan almış ve atanmayı bekleyen öğretmen, sağlıkçı, mühendis, psikolog, İİBF mezunları, lisans mezunları, ön lisans mezunları kısacası tüm branşlardaki adayları Mart ayında mutlu edebiliriz diye düşünüyorum.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. 2010 kpss de emeği kakkı çalınanlar unutlmasın bizde emeğimizn karşılığını istiyoruz.

  2. muhtemelen hizmet alımı şeklinde olur eğer öyle birşey olursa referandum oyların oranı yüzde 7-8 civarında etkiler.

  3. 2010 da emeği çalınan biri olarak bizlerin de Hakkı unutulmamalıdır

  4. Hocam İKM oldum.1 Aralıkta evraklarımı teslim ettim.Sizce ne zaman çağrılırım?

  5. Bizi atayın lisden hemşire alımları artın hepimiz EVET verecegiz

  6. Guzel bir atama yapin aldigimiz puan bosuna gitmesin. oyum EWET olur. yeter ki atanalim puanimiz bosa gitmesin

  7. Mumkunse bilisim yani bilgisayar alanlarinda da atama yapilsin lutfen oyumuz EVET

  8. Lutfen bizdende alim olsun suralecerk evete veriyoruz zaten.