Kamu Personelleri

Hükümetten Açıklama Geldi ! 7 Bin 500 Bekçi Alımı Daha Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bir sunum yaptı. Bakan Soylu yaptığı sunumda bekçi alımlarının devam edeceğini ve 7 bin 500 kişilik bir alımın daha olacağını ifade etti. 

BEKÇİ ALIMLARI DEVAM EDECEK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Görüşmelerinde bir sunum yaptı. Bakan Soylu buradaki sunumunda terörle mücadele için 33 bin 677 bin personel alımı yapılacağını, güvenlik korucularına komando eğitimi verildiğini ve güvenlik korucularına subaylık hakkı verildiğini ifade etti. Bunun yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında bekçi alımlarının devam edeceğini ve 7 bin 500 kişilik bir alım daha yapılacağını ifade etti.

“7 BİN 500 KADROMUZ DAHA VAR”

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında “Bu doğrultuda 6 ilde 2 bin 315 kişinin ataması yapılmış, 205 kişinin de işlemleri devam etmektedir. Halen mevcut bekçi sayımız 4 bin 537’dir. 7 bin bekçi alımına başlandı. Zannediyorum en geç şubat ayı ortalarında İstanbul’a 2 bin, Ankara’ya bin, İzmir’e 750 bekçi olmak üzere özellikle merkezlerde gece bekçiliği konusundaki o eskiden bildiğimiz hal aynı şekilde devam edecektir. Ayrıca 7 bin 500 kadromuz daha var. Bunu da buralarda tam anlamıyla gördükten sonra bunların alımlarını da gerçekleştireceğiz. 30 bin bekçi sayısına ulaşmayı hedefliyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA