Kamu Personelleri

İçişleri Bakanı Soylu Açıkladı '6 Bin 500 Bekçi Alımı Yapılacak' (İlan Seçimlerden Önce Yayımlanır Mı?)

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alım ilanları binlerce aday tarafından yakından takip ediliyor. Öyle ki adaylar bu konuda sosyal medya hesaplarından yapmış oldukları paylaşımlarda ilanların biran önce yayımlanmasını ve alımların gerçekleştirilmesini talep ediyorlar. 

Çok sayıda aday tarafından merak edilen konuların başında ise ilanların ne zaman yayımlanacağı konusu geliyor. Erken seçim kararının alınmasının ardından bu konuda adım atılmasını bekleyen adaylar ilanların seçimlerden önce yayımlanmasını talep ediyorlar. 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU AÇIKLAMIŞTI İLT ETAPTA 6 BİN 500 BEKÇİ ALIMI YAPILACAK

Bilindiği üzere Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları İçişler Bakanlığı’nca gerçekleştiriliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlik kapsamında konuya değinmiş ve alımlara dair bilgiler vermişti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında Emniyet Genel Müdürlüğüne bekçi alımına başladıklarına ilk etapta 6 bin 500 bekçinin alımının gerçekleşeceğini adaylara duyurmuştu. Bakan Soylu konuşmasında hangi şehirlere ne kadar alım yapılacağına ilişkin ise detay vermemişti. 

PEKİ ŞARTLAR NASIL OLMALI?

İlk etapta alım yapılacağı açıklanan Bekçi alım ilanlarına başvuru yapacak adayların en çok üzerinden durdukları konuların başında başvuru koşulları geliyor. 

Adaylar 2017 yılında gerçekleştirilen Bekçi alımlarında talep edilen yaş ve ikamet şartından dolayı mağdur olduklarını açıklamışlar bu konuda değişiklik yapılmasını istemişlerdi. Bu konuda adım atan İçişleri Bakanlığı, Bekçi alım yönetmeliğinde değişiklik yapmış ve şartları esnetmişti. 

Adaylar açıklanan yeni koşullarda da değişiklik yapılmasını talep ediyorlar. Öyle ki bir önceki alımlarda 30 olan yaş şartı 31 olarak esnetildi. Ancak adaylar yaş şartının en az 35 olması talebinde bulunuyorlar. Sizlerde konuyla ilgili taleplerinizi haberimizin altına yazabilir ve bu konuda ki görüşlerinizi yetkililere duyurabilirsiniz. 

PEKİ İLANLAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapmış olduğu açıklamasında 17 bin bekçi alımı yapacağını açıkladığını sizlere aktarmıştık. Alımların ilk etabında ise 6 bin 500 alım yapılacak. Adaylar Bekçi alım ilanlarının seçimlerden önce yayımlanmasını talep ediyorlar. 

Adaylar bu konuda yapmış oldukları paylaşımlarda Sağlık Bakanlığı’na yapılacak ikinci atamaların seçimlerden öncesine alınmasını örnek gösteriyorlar. Konuya dair resmi bir açıklama yapıldığı anda siz okuyucularımıza anlık olarak aktaracağız. 
Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Bir Yorum

  1. Kpss 70 puan aldım bu yaş sinirindan birturlu kurtulamadık en az 40 olmalı sinir bekçilik te

  2. Yaş sınırlama birazdaha yüksek olsun 36 yaş gurubunda olsun bizde memur olalım fırsatlar herkeze açık olsun burdan Devllet büyüklerimizden ricada bulunuyorum bizim sesimizede kulak verin su. Cumhurbaşkanım ve devlet yetkilileri.

  3. Lütfen ilkokul mezunu şartı değişmesin bizede devlet bi imkan tanısın

  4. Şartlar olumlu fakat bir an önce şu alım olacak müjde sini verin…

  5. Tekirdağ büyükşehir de da niye yok bekçi burada yaşayan vatandaşın korunmaya ihtiyacı yokmu?

  6. Alimlar hemen baslatilsin. simdi calisma yoksa, secim sonrasi calisma zor olur…!!!

  7. Öncelik daha önce tehlikeli zamanda bekçiliğe başvuru yapanlara öncelik verilmesi lazım

  8. askerlik şartı ve kpss şartı kaldırılsın mümkün oldugunca olanak saglansın.

  9. askerlik şartı ve kpss şartı kaldırılsın mümkün oldugunca olanak saglansın.

  10. Gecenki alımıda gördük gittik hep oyun alınacak kisiler belli 1000km yol gittim rezillik çabası sonuç ayakta durmasını bilemeyen okuma yazması olmayan yandaşlar alindi ben hakkımı helal etmiyorum

  11. Bence yaş 35 olsun çünkü daha tercübeli olgun bireyler daha faydalı olur düşüncesindeyim.

  12. Bnce 31 yaş çok güzel bir seviye fazlada abartilmamali ikamet şartı kaldırılmalı hak kazanan herkez değerlendirilmeli seçimden önce olursa güzel olur

  13. Arkadaşlar yeni bekçi alımı ilanı yarın yayınlanıyor bilginiz olsun