Kamu Personelleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Nüfus Memuru Alımı Açıklaması Yanlış Mı Anlaşıldı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katılmış olduğu bir program kapsamında gündemin önemli konu başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bu kapsamda hem bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hemde kendisine sorulan sorulara yanıt verdi. 

Bakan Soylu konuşmasının bir bölümünde ise memur alımları hakkında önemli bir bilgi paylaştı. 1170 Nüfus Memuru alımı yapılacağını ifade eden Süleyman Soylu’nun bu açıklamaları yeni bir alım olarak değerlendirildi. Ancak Süleyman Soylu bu açıklamalarında halen mülakat süreci devam eden 1117 Nüfus Memuru alımlarını kastetmişti. İşte detaylar;

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU’NUN MEMUR ALIM AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu memur alımlarına dair yapmış olduğu açıklamasında 1170 Memur alımı yapılacağını söyledi. Açıklamasının devamında ise, bugün yarın biter bir ay içerisinde başlarlar, ifadelerini kullanan Bakan Soylu’nun yeni memur alımını kastetmediği görülüyor. Bakan Soylu konuşmasında mülakat sınavları tamamlanan ancak sonuçları açıklanmayan 1117 memur alımını kastediyor. O adayların mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından göreve başlamalarını ifade ediyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun o açıklaması; “Bir tarafta dükkanı kapattık emniyette, nüfusta dükkanı açtık. Bin 170 nüfus memuru alıyoruz. Bugün yarın biter, bir ay içerisinde inşallah başlarlar. Bu önemli bir şey. Bütün hazırlıklarını yaptık.”

1117 MEMUR ALIMI MÜLAKAT SONUÇLARI BEKLENİYOR

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz aylarda bir ilan yayımlayarak Büro Memuru alımı yapacağını duyurmuştu. 957 önlisans mezunu ve 160 lisans mezunu olmak üzere bakanlık toplam 1117 sözleşmeli Büro Memuru alımı yapacağını duyuran bakanlık KPSS şartını da 60 olarak belirlemişti. 

Başvuru koşullarını sağlayan adaylar söz konusu alım ilanına başvuruda bulunan adayların başvuruda bulunmuşlardı. Başvuruları kabul edilen adaylar daha sonra sözlü sınavlara katılmışlar ve sözlü sınav sonuçlarını beklemeye başladılar. Sözlü sınavlardan başarılı olan adaylar evrak tesliminin ardından göreve başlayacaklar. Sözlü sınavların da kısa süre içinde açıklanması bekleniyor.