Kamu Personelleri

İçişleri Bakanlığı 1117 Personel Alım İlanı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

İçişleri Bakanlığı DPB ve resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı ilanlar ile kamu personeli alımı yapacağını ilan etmişti. 

Bakanlık tarafından yayımlanan ilan metnine göre söz konusu alımlar 73 farklı şehirde bulunan İçişleri Bakanlığı birimlerine yapılacak ve ilana 2016 KPSS’den en az 60 almış adaylar başvuru yapabilecekti. Büro Memuru pozisyonuna yapılacak alımlarda ise toplam 1117 kamu personeli istihdamı sağlanacak. Önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yaptıkları ilanda 957 önlisans mezunu ve 160 lisans mezunu personel alımı yapılacak. 

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İçişleri Bakanlığı tarafından alım yapılacağı ilan edilen 1117 Büro Memuru alım ilanı için merak edilen konuların başında başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusu geliyor. İçişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlanan ilan metninde başvuru sonuçlarının açıklanmasına dair bilgiler yer alıyor. 

İçişleri Bakanlığı’nca başvuru sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada, başvuru sonuçlarının 25 Temmuz tarihinde açıklanacağı ilan edildi. Ayrıca mülakatlara en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere alınacak personel sayısının 5 katı aday çağrılacağı duyuruldu. 

”Müracaatlar tamamlandıktan sonra adaylar il tercihlerine göre lisans mezunları KPSSP(3) puan türü ve ön lisans mezunları ise KPSSP(93) puan türü esas alınarak en yüksek puana sahip adaydan başlanarak puan sıralamasına tabi tutulacak olup, her il için KPSS(B) Grubu puan türlerine göre ilan edilen pozisyon sayısının 5 katı kadar aday, giriş(sözlü) sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Sınava katılmaya hak kazanan adaylara ait il bazlı listeler 25 Temmuz 2018 tarihinde Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilecektir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum