Kamu Personelleri

İçişleri Bakanlığı En Az Lise Mezunu 236 Personel Alacak !

Bilindiği gibi Resmi Gazete’nin 25 Ağustos 2017 tarihli sayısında 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Yayımlanan KHK kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına toplam 38 bin 784 kadro ihdası yapıldı. Bu kadro ihdasların içinde İçişleri Bakanlığı 236 kadro ihdası da bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde 694 sayılı KHK ile Kaymakam, Yazı İşleri Müdürü, Nüfus Müdürü, Şef, Programcı, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Şoför, Hizmetli, Kaloriferci ve Dağıtıcı kadroları için 236 kadro ihdası yapıldı. 

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR VE SAYILARI

Bu kapsamda 2 Kaymakam, 2 Yazı İşleri Müdürü, 2 Nüfus Müdürü, 4 Şef, 4 programcı, 4 bilgisayar işletmeni, dereceleri 8 ve 9 olarak 206 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, 2 şoför, 4 hizmetli, 2 kaloriferci ve 2 dağıtıcı alımı yapılacaktır.

YAPILAN KADRO İHDASLARI

Resmi Gazete’de yayımlanan 694 sayılı KHK kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 32 bin 14, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü kapsamında 28, Diyanet İşleri Başkanlığı kapsamında 28, Gençlik ve Spor Bakanlığı kapsamında 26, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kapsamında 34, Adalet Bakanlığı kapsamında 6 bin 5, Sağlık Bakanlığı kapsamında 62, Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında 38, Maliye Bakanlığı kapsamında 36, İçişleri Bakanlığı kapsamında 236, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü kapsamında 177 ve Hakimler Savcılar Kurumu kapsamında 100 kadro ihdası yapıldı. Kamu kurumlarına yapılan kadro ihdaslarının detayları için TIKLAYIN.

İLANLAR BEKLENİYOR

Yukarıda belirttiğimiz üzere İçişleri Bakanlığına personel alımı yapılacak. Ancak İçişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından henüz ilanların ne zaman yayımlanacağına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Adaylar sitemize gönderdikleri geri bildirimlerde ilanları heyecanla beklediklerini belirttiler. Bu kapsamda kamupersoneli.net olarak Bakanlık yetkililerinden ilanların ne zaman yayımlanacağına ilişkin bir açıklama yapılmasını talep ediyoruz. 

Bir Yorum

  1. ya bir önceki alımda bu adamlar beni baraj altı bırakmışlar.tüm baraj altı kalan arkadaşlara sesleni̇yorum,i̇nadina bi̇rdaha başvurup kadrolari ki̇tleyeli̇m.bi̇z gi̇remi̇yorsak ki̇mse gi̇rmesi̇n.bi̇rşeki̇lde i̇nti̇kam almaliyim,ben akrep burcuyum.herseferi̇nde i̇lan versi̇nler bi̇rdaha başvurup i̇nadina mülakatada gi̇tmeyeli̇m.