Kamu Personelleri

İçişleri Bakanlığı NVİ Kamu Personeli Alımı !

İçişleri Bakanlığı tarafından 2018 yılında 1117 nüfus memuru alımı gerçekleştirilmişti. Söz konusu kamu personeli alımı için birçok aday gerekli olan şartlara haiz olamadıklarından dolayı başvuru yapamamışlardı. Bunun yanı sıra bazı adaylar da baivuru tarihlerini kaçırdıklarından dolayı başvuru işlemlerini gerçekleştiremediler. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu nüfus memurluğu kadrosuna onbinlerce başvuru yapıldığını ifade ederken 2019 yılında da 1100 nüfus memuru alınacağını açıklamıştı. 

Kamu kurum ve kuruluşlarında büro hizmetlerinde çalışan sınıfı temsil eden bu meslek koduna mensup nüfus memurları Nüfus Müdürlüğünde işlemleri yapan,kendisine teslim edilen nüfus kütüklerinin muhafaza edilmesinden ve bunlar üzerinde silinti , kazıntı ve usulsüz kayıtların yapılmamasından kendisine verilen görevlerin yasalara uygun olarak zamanında ve düzenli bir şekilde yürüten kişi olarak tanımlanır.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında nüfus memuru alımının 2019 yılı içinde yapılacağını ve sayısının da 1100 olacağını belirmişti. Ancak Bakan Soylu yaptığı açıklamalarında ilanın hangi tarihte yayımlanacağını ifade etmemişti. 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde artık lise mezunu alımlar yapılmıyor. Bu nedenle 1100 nüfus memuru alımlarındaki mezuniyet şartı önlisans ve lisans olarak açıklanacak. 

Birçok devlet memurluğu için aranan 35 yaş şartı nüfus memuru alımlarında da aranıyor. 1 Ocak 2019 tarihi itibari ile ilanın yayınlanacağı baz alınarak 35 yaşını yaşını geçmemiş adaylar başvuru yapabilecek. Tam yaş hesaplaması için 01.01.1984 ve sonrasında doğanlar başvuru yapabilecek. Yani bu tarihlerden önce doğanlar maalesef yaş şartını sağlayamadığı için başvuru yapamayacak. 

Bunun yanı sıra yayımlanacak olan ilanda KPSS şartı da aranacaktır. Bu bağlamda yayımlanacak olan ilanda Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP(3), Ön lisans mezunları için KPSSP(93) puan türünden en az 60 puan alma şartı aranacaktır. 

Nüfus memuru alımına ilişkin ilan henüz yayımlanmadı. İlan yayımlandığında anlık olarak sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden duyuracağız. Anlık bildirim almak için ücretsiz mobil uygulamamızı indirebilirsiniz. 

Bir Yorum

  1. Yasi yukseltmeleri gerekir bence.cogu kisi yastan kaybediyor