Kamu Personelleri

İİBF Mezunları Hükümetten 1 Yıldır Atama Bekliyor

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları Maliye Bakanlığından ilan bekliyor. Adaylar taleplerini çeşitli platformlardan duyurmaya çalışıyorlar. 

Adaylar çeşitli platformlardan seslerini duyurmaya çalışarak 1 yıldır Maliye Bakanlığından atama beklediklerini ancak söz konusu ilanın henüz yayımlandığını ifade ederek Maliye Bakanlığı yetkililerinden bir açıklama beklediklerini ifade ediyorlar.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunların sitemiz bir geri bildirim göndererek atama beklediklerini ifade ettiler. Sitemize gönderilen yazıyı ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz;

SİTEMİZE GÖNDERİLEN YAZI

KPSS-A sınavı yapılması üzerinden tam 1 yıl geçti ve bugüne kadar ki süreçte adayların çok büyük bir kısmı geçmiş yıllara nazaran neredeyse kurum sınavı göremedi. Önceki yıllarda her yıl yayınlanan Maliye Bakanlığı alımları Bakan Sn. Naci Ağbal döneminde büyük bir sekteye uğradı. Gelen son ilan 2017 Nisan ayında yayınlandı ve bu alım 2016 ve 2015 KPSS-A puanları için geçerliydi. TBMM Genel Kurulunda MHP Milletvekili Sn. Arzu Erdemin sorusuna cevap veren Sn. Naci Ağbal’ın ” (…) Arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre daha yeni 2000 Gelir Uzman Yrd. almışız (…) ” şeklindeki cevabı aslında 2017 KPSS-A sınavına girmiş adaylar için bir anlam ifade etmemektedir. Aynı cevabında sene içinde GUY, MHUY, DGUY alımları olacağını da duyuran Sn. Bakan’dan ilerleyen süreçte bununla ilgili herhangi bir hareket görülmemiştir.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının kamu da istihdamı için ilk sırada gelen Maliye Bakanlığı 2017 Mart ayından beridir herhangi bir A Grubu ilan yayınlamadı. Seçim öncesi birçok alan için sözü verilen ve yayımlanan memur alımları içinde Maliye Bakanlığından herhangi alım bulunmuyor. Üstelik tüm yasal altyapısı hazırlanan ve Risk Analiz kurumuyla beraber alınması beklenen 1000 Devlet Gelir Uzm. Yrd. ve 1000 Vergi Müfettiş Yrd. kadro ihdaslarından ise hiçbir ses yok. İhdası yapılan kadroların ne zaman ve ne şekilde ilana dönüşeceği ise tam bir muamma. 

Maliye Bakanlığı dışında İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çokça istihdam edilen İİBF mezunları, İlgöç Uzman Yrd ve Göç Uzman Yrd. kadrolarında gelen 20 kişi gibi oldukça yetersiz bir ilan ile tam olarak hüsrana uğradı. ÇSGB tarafında ise adaylar 10.Promosyon alımın bir an önce yayınlanması için Sn. Sarıeroğlu’ndan müjde beklemektedir.

1 yılını sınava çalışmak bir yılı aşan süreyi de memur alım ilanlarının yayınlanmasını bekleyerek geçiren İİBF mezunlarını gelmeyen ilanlar ve daha önce gelmiş olan ancak tamamlanma süreci çok uzun süren alımlar yüzünden büyük bir mağduriyet içindedir. Bu noktada 9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yrd. mülakat sonuçları açıklanması yaklaşık 6 ay sürerek adayları büyük oranda yıpratmıştır.

Sosyal medyada hemen hemen her gün binlerce mesaj yayınlanmasına rağmen henüz Maliye Bakanı Sn. NACİ Ağbal’dan herhangi bir geri dönüş alamayan adaylar büyük bir belirsizliğe terk edilmiş durumdadır. Sn. Bakan’a bir türlü sesini duyurmayan adaylar çareyi Sn. Cumhurbaşkanı’na yazacakları mektuplarla arıyor.

2018 yılı KPSS-A sınavına 3 ay gibi kısa bir süre kalmışken hala bir kurum sınavına katılma imkanı bulamayan 80-85 puan almış adayların mağduriyetinin bir an önce giderilmesi için özellikle seçim öncesi GUY, DGUY, VMY, MHUY ilanlarının açılması hem adayların taleplerinin bir an önce karşılanmasına hem de her alanda ilanlar gelirken kendilerinin unutulmuş olduğu düşüncesinden kurtulmalarına yardımcı olacaktır. Yaklaşık 450 bin mezunu bulunan İİBF mezunları azımsanmayacak kadar geniş bir kitle oluşturmaktadır ve bu noktada taleplerinin karşılanması hem siyasi hem de vicdanı yönden büyük önem arz etmektedir.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Haber yapmanız takdire şayan. İibf yi duyan hiç kimse yok. 2017 sınavına neden girdik belli değil. Her alanda kadro dağıtan yetkililer şuan bizi de görmeli. Bizim kadroya, bakanlığında bizim gibi nitelikli personele çok ihtiyacı var bu çok açık ve net.

  2. Kpss den 84 puan almamıza rağmen 1 tane kurum sınavı göremedim devlet büyüklerimizin bu işe bi an önce çözüm bulması dileğiyle…