Kamu Personelleri

İletişim Başkanlığında İstihdam Edilen Uzmanlar, İletişim Uzmanı Olarak Atanabilir

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. 

14 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre İletişim Başkanlığı kuruldu. Kurulan İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak kuruldu. Bu konu hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde uzman istihdamı hakkında detaylar belirtildi.

Buna göre kurum kapsamında farklı kadrolarda istihdam edilen uzmanların istediklerinde İletişim Uzmanı olarak atanabilecekleri belirtildi. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yayımlanan geçici madde şöyle:

YAYIMLANAN GEÇİCİ MADDE

Başkanlığın ihtiyaç duyduğu uzmanlık alanlarında kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanunun 36. maddesinin “Ortak Hükümler” başlıklı bölümünün A fıkrasının 11 numaralı bendinde sayılanlar ile aynı kanunun ek 41. maddesine göre istihdam edilen uzmanlar talepleri halinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay için İletişim Uzmanı olarak atanabilirler. Mülga Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünde Uzman Yardımcısı olarak görev yapanlar talepleri halinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde İletişim Uzman Yardımcısı olarak atanabilirler.