Kamu Personelleri

İŞKUR 1000 İMD Alımı Bekleyenlerin Dikkatine

Kamupersoneli.net olarak geçtiğimiz hafta yapmış olduğumuz haberde 1000 İMD alımı hakkında dikkat edilmesi gereken noktaları madde madde belirtmiştik.TIKLAYIN.

Haberimizden sonra konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Bakanlık yetkililerinden aldığımız son dakika bilgilerini sizlerle paylaşıyorız. Eğer sonradan bir değişiklişk yapılmazsa 1000 İMD alımı için en öncelikli kriterler şu şekilde olacaktır.

* KPSS Minimum 70 Puan Şartı Olacak
* Mülakat ve Güvenlik Soruşturması Olacak
* Yaş şartı olmayacak
* Sertifika süresi yetişen yeni adaylarda bu alıma başvurabilecek.

Şartlar konusunda diğer adaylarla konuyu tartışmak için Tıklayınız

AÇIKLAMA TALEP EDİYORUZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında İŞKUR bünyesinde kurum dışı 1000 İş ve Meslek Danışmanı alımı yapacaklarını ifade etmişti.

Bakanı Sarıeroğlu açıklamalarında alımların yakın zamanda yapılacağını söyledi ancak net bir tarih vermedi. 5 Yıldır atama bekleyen İş ve Meslek Danışmanları sertifika süreleri dolacağı için tedirginlik yaşıyorlar. Bu yüzden 1000 İMD alımına ait ilan bir an önce çıkmalı ve başvurular alınmalıdır. 

Bir Yorum

  1. Mülakat nereden çıktı kpss puanı ile olması gerek zaten uzun süredir bekliyoruz.Mulakat istemiyoruz.

  2. 5 yıldir bekliyoruz son atamada iş ve meslek danışmani puan barajı uygulanmadi 2014 kpss puanim 81 2016 kpss ye hazirlanamadim p3 puanım 69 bircok imd adayi mağdur olacak.Umarim puan barajı uygulanmaz.

  3. eğer bu şartlar olursa üstü kapalı adrese teslim ilan olur nasıl mı demekki puanı 70 in üstünde biri veya birileri var sadece tercihli sistemde mülakatın olmadığı zaman bu admları yerleştiremiyorlar arkadan dolanacaklar demekki ama seçim arifesinde böyle bişeyi göze alamazlar bir kişi yüzünden binleri kaybederler

  4. Bence blbaraj puanı olmasın kura cekilssin işsizler arasında

  5. Yani tebrik ederim sertifikayi aldigimda puanim 79 du son puanimsa hic calismadan girdigim icin 68 ..yaptiklari adaletsizce.zaten bize sira gelmezde basvuru hakkimiz bile yok cok aci…

  6. Mülakat kesinlikle haksızlik kpss p3 puan üstünlüğüne göre taban puan uygulanmadan en yüksekten düşüge göre atama olmasıni bekliyoruz. Yeni imdsertifika alanlar başvurmamalı oncelik 5 yıldır imd atamasıni bekleyenlere olmali.

  7. kpss puani ve imd sertifikamdan baska bir seyim yok.Mulakat demek adam kayirmak demek.Secim vaadlerinde liyakat deniliyor.Mulakat Ne alaka.

  8. 19 bin atama bekleyen işsiz iş ve meslek danışmanları 5 yıldır bekliyor.

  9. 3 uygulama sınavından geçip belge almaya hak kazanan imdler neden mülakata tabi tutulur kurum şimdiye kadae mülakatla imd almammışken şimdi neden mülakatla alım yapacak Cumhurbaşkanımız liyakat bahsedeeken mülakat neyin nesi oluyor.

  10. Imd arkadaşlar lütfen sesimizi duyuralım değişiklik yapılsın baraj puan olmasın oncelikli sertifikayı alipta yıllardır atama bekleyenler başvursun. Yad şartınıza sınırlama gelmeli

  11. 2014 kpss puanlarımız boşa gitti 2016 kpss puanım düşük.Kpss baraj puan ve mülakat olmasın.

  12. Son atama puan baraji uygulanmadı.Kpss puanimizla ve belgemizle baraj uygulamanmadan yuksekten dusuge puan siralamasiyla tercih hakkimiz olsun.

  13. baraj kalksin. belgesi̇ olan gi̇rsi̇n. şansa kalsin. maddi̇ zorluklar çekerek belge aldik. bi̇ zi̇m suçumuz ne tek ümi̇di̇mi̇z bu kaldi. 70 barajı olmasın şansı olan gitsin. sayin bakanimin di̇kkati̇ne

  14. BU İŞİN TABAN PUANI OLMAZ ÇÜNKÜ BU İŞİ PUAN DEĞİL BELGE YAPIYOR İSTERSE ADAMIN 95 PUANI OLSUN ELİNDE BELGESİ YOKSA TERCİH BİLE YAPAMAZ, ADAMIN ELİNDE BELGESİ VARDIR PUANI 55 DE OLSA ATANIR İŞİNİ YAPAR KALDIKİ BU SADECE İMD ATAMALARINA ÖZGÜ Bİ DURUM DA DEĞİL ÖĞRETMEN ATAMALARINDA BİLE BAZI BRANŞLAR 65 LE ATANIRKEN BAZILARI 85 ALSA ATANAMAZ, NEYSE PUAN MUHABBETİNDEN MÜLAKATA GELELİM BU ÜLKEDE MÜLAKATIN NE DEMEK OLDUĞUNU YILLARDIR İŞSİSZ OLANLAR ÇOK İYİ BİLİR İBRAHİM ARKADAŞIN DA DEDİĞİ GİBİ 70 İN ÜZERİNDE PUANI OLAN BİRİ VEYA BİRİLERİ VARDIR MUTLAKA,ONLARI KAYIRMAK İÇİN DE OLABİLİR ALTINDA DA OLABİLİR BARAJI ELLİ YAPSALAR DA AYNI ŞEYLER YAŞANABİLİR, Bİ DÜŞÜNELİM MERKEZİ ATAMA GİBİ OLSA BU KİŞİLERİN BİN TANE DAYISI OLSA ATANAMAMA İHTİMALİ VAR ÇÜNKÜ HANGİ İLİ TERCİH EDERSE ETSİNLER O İLLERDEKİ BELGELİ SAYISINI DA PUANINI DA ÖNCEDEN KESTİRMEK ÇOK ZOR ONLARDA BU İHTİMALİ MÜLAKATLA ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORLAR BELLİ Kİ SAĞLAMCILAR YANİ,

  15. MÜLAKAT OLURSA HANGİ İLLERDE MÜLAKAT KOMİSYONU KURULACAKSA O İLİN İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TELEFONU HİÇ SUSMAZ İL MÜDÜRLERİNİ ARAMAYAN NE MİLLETVEKİLLERİ KALIR NE DE TEŞKİLATLAR KALIR HEPSİ TEK TEK ARAR KİMSE MASAL ANLATMASIN MÜLAKAT ŞÖYLE OLACAK BÖYLE OLACAK DİYE,BUNU TAHMİN ETMEK İÇİN BİLE MÜNECCİM OLMAYA GEREK YOK,SAYIN YETKİLİLER AYRICA BELGEYİ DE MÜLAKATLA ALIYORUZ ZATEN, İKİNCİ KEZ MÜLAKAT YAPILMASI BAŞLI BAŞINA BİR ŞÜPHE SEBEBİ, NEDEN SADECE BELGE, KPSS ŞARTI VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI DEĞİL DE ARTI MÜLAKAT.SONUÇ OLARAK BÖYLE KUTSAL BİR AYDA YILLARDIR MAĞDUR OLANLARA,BİR UMUTLA BEKLEYENLERE BÖYLE BİR ÇÖZÜMÜ REVA GÖRÜYORLARSA OLMAZ OLSUN ÖYLE BÜROKRASİ DE,SİYASETTE DE DEMOKRASİ DE. HAKSIZLIK YAPANLARI DA YAPTIRANLARI DA ALLAHA HAVALE EDİYORUM ALLAH NASIL BİLİYORSA ONLARI ÖYLE YAPSIN.

  16. ALTA YAZDIĞIM İKİ YORUM HER ŞEYİ ÖZETLİYORDUR UMARIM, KUSURA BAKMAYIN BİRAZ UZUN OLDU. HERŞEY İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ, SİZİ TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ, UMARIM YOL YAKINKEN BU YANLIŞTAN DÖNERLER, ÖNCEDEN UYARDIĞINIZ İÇİN DE TEKRAR TEŞEKKÜRLER.

  17. Arkadaşlar haksızlığa gelemeyiz aldigin serfikanin amacı ıssız olanları ise yerleştirmek o puanı aldıktan sonra istediğin yere başvurulur. Her yıl atama yapılmadı. Bekledik bizim hakkımız ne olacak . Farklı s3hirlerden gelip bu snava girildi . Baraj puanı kaldırılsın nerde liyakat davranış. Düşünemiyorum… Sesimizi duyuralım..

  18. 70 puan barajı olmasın bunca yıl bekleyip bu kadar şart fazla .

  19. bunların liyakattan anladıkları da bu, yani liyakatı mülakatla eşleştiriyorlar sıkıntı da orda,bilmiyorlarki mülakatlarda ne dolaplar dönüyor, ki bilmediklerini de düşünmüyorum herşeyi herkesten iyi biliyorlar hem de bal gibi biliyorlar

  20. mülakat nedir kardeşim? karşındakinin insiyatifindesin? mülakat amacı nedir? amacına uygun mudur? yazılı sınav doğrultusunda alınsın herkes. mülakat sistemi denilen bataklık, kesinlikle fetö mekanizmasıdır ve torpil belasıdır. 2. bu gidişata son verilmezse bu liyakat hırsızlığı bu ülkenin iç çatışması boyutuna dönecektir

  21. 70 barajı ve mülakat istemiyoruz. Baraj son imd atamasında uygulanmadı bundan sonra da uygulanmasın.Puanımiz yeter yetmez yine de başvuru hakkımız olsun.

  22. SON BIR UMUDUMUZ VARDI BARAJ PUAN UYGULANİRSA O DA GİTTİ .

  23. Baraj kaldırılsa ne olcak sanki 60 la mı atanacaksınız minimum 83-84 de kalır kendinizi yırtıp duruyorsunuz

  24. 2016 kpss sınavına girmedim. İmd Alımı olacaksa 2018 kpss sınavından sonraya bırakılmalı

  25. Kaçta kapatırsa kapatsın yine de tercih hakkımiz olsun baraj puan mülakat olmasın o kadar yıl bekle bir sürü şart.

  26. Baraj ve mülakat istemiyoruz. Alım biran önce de çıksın.

  27. 70 puan barajı 65 olmalı, zaten ozel krterler ve mülakat var, cok kişi magdur olucak ki onceki alımlrda baraj yoktu

  28. 5 yıldr beklenen bir alım için 70 baraj konulmasın mülakat olmasın. Kpss puan üstünlüğune gore alim olsun.

  29. Bazı arkadaşlar baraj kalksın mülakat olmasın demiş öyle olsa da zaten 70 in altında atama yapılacağını zannetmesinler. 20 binden fazla sertifikalı insan var ve bi çoğu öğretmenlik mezunları.Torpil olduktan sonra taban 70 şartı kalksada bişey değişmez neyi tartışıyorsunuz.80 puanlı adam torpiliyle giremeyecekte 60 puanlı adam mülakatta torpilsiz mi girecek. Tartışacağınız bir konu varsa alım sayısının 1000 kişiden artırılması olsun. Bana kalsa zaten mülakat yapılmasın direk kpss puan sıralamasıyla tercih yapılsın. Bu hesabı yapamayanları zaten memur yapmasınlar.

  30. Sertifika sayısı fazla fakat kpss ye girmeyenler öğretmen hemşire atananlar var.Son yapılan anaper sausem eklenmezse puanlar kesin 80 altına inmez olarak görmüyorum. Mülakat ve baraj olmasın

  31. Kimse hayal kurmasın puanlar yüksek kapatacak. Mülakat haksızlik olur yine de baraj olmasın puanlar düşmesede

  32. Daha önceki alımlarda puan barajı yoktu 5 yıldır bekliyoruz çok büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum. Yıllardır bekleyen insanların bu çaresizliğini neden görmezden geliyorlar. Yine mağdur olmak istemiyoruz!!!

  33. Mülakat olmasın.Puanlarina göre atama yapılsın.Ayrica atanmışlar tercih yapamasin

  34. şu ortamda mülakatı kim yapacak kimi kime teslim edecekler daha üç gün önce bi işkur il müdürü fetöden gözaltına alındı kuzuyu kurda teslim edecekler resmen,kesinlikle mülakat olmamalı,70 puan barajı düşürülmeli veya hiç olmamalı,ilan da acilen çıkmalı duyan belge almaya koşuyor, bakanlığın ismi değişecek diye de haberler var o zaman ortalık tam tozduman olur, daha da perişan oluruz..

  35. ilk atamada belge almak için kpss şartı koydular.yani kpss yoksa belge vermiyolardı.şimdi öyle değil zaten alabilenlerin belgesi var.eğer ki tercih ve kurayla atama olmasa mahkeme bütün atamaları iptal eder.

  36. Puan barajının olması çok büyük haksızlık olur daha önce olmamıştı eşitlik istiyoruz

  37. MÜLAKAT KESİNLİKLE OLMAMALI ZATEN NE ÇEKTİYSEK BU ZAMANA KADAR HEP MÜLAKATTAN ÇEKTİK AMAÇ İSTİHDAMSA ORTADA SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN BAŞLATTIĞI HALİHAZIRDA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ DE VARKEN MÜLAKAT ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIK OLUR. MÜLAKATLA ZOR DURUMDA OLAN İŞE GERÇEK MANADA İHTİYACI OLAN BİRÇOK KİŞİYE HAKSIZLIK YAPILACAK,,HİÇ UĞRAŞ VERMEYENİ, EMEK VERMEYENİ MÜLAKATLA ATAYACAKLAR ACİL BAKANA ULAŞILMALI YOKSA YILLARCA BEKLEYEN ARKASINDAN KADROLARIN BAKAKALACAK YİNE

  38. Alacağız, alıyoruz, ilan, milan derken seçim yaklaştı, hani seçimden önce işbaşı yapılacaktı seçime ne kaldı, sahada olunacaktı hani.

  39. Sayın yetkililer mülakat olmasın istiyoruz adaletli bi atama için Allah rızası için

  40. mülakat olmasın diye haber yapıp bizim yanımızda olur musunuz

  41. Arkadaşlar yazmış baraj 60 olsun diye 50 ustu puanlardaki issiz ımd ne yapsın hakka girmeyelim sıralama olsun baraj olmasın

  42. Mülakat ne alaka yaa lütfen mülakat olmasın. Tam bişey olacak diyoruz bi engel koyuyorlar önümüze. Mülakat demek torpil demek.

  43. baraj olmasın bundan önceki atamalarda baraj şartı yoktu şimdi de olmasın

  44. Buro personeli olarakta insan kaynaklari bolum mezunlarini alsinlar

  45. Hani secimden önce sahalarda olunacaktı.daha alıma bile çıkılmadı yalanlar diz boyu bakan uyuyo arkadaşlar alım falan yok

  46. Öncelik 5 yıl atama bekleyenler olmalı yeni sertifika alanlar başvurmasin baraj mulakat istemiyoruz

  47. bu kadar senedir mülakatla torpille alınsın diye başkaları için mi mücadele ettik mülakat iste-mi-yor-u-z

  48. hiçbir kuruma yaştan dolayı başvuru yapamıyorum.bir an evvel imd alımı yapılsın artık

  49. sayın genel müdürüm: cafer babam bayramımızı kara bayram yapmayın lütfen! kimi kimsesi olmayanı maülakat bitirir.zaten kimi kimseleri aradan çıkarmak için myk var mesleki yeterliliğimizi onaylıyor, öncesinde de sınav yapan yetkili üniversiteler uygulama sınavlarıyla mülakat yapıyor-kamera ile kayıt altına alıyor..kpss puan sıralamasına göre alım olsun kaderimize razıyız kısmetse olur..