Kamu Personelleri

İŞKUR'dan İş ve Meslek Danışmanı (İMD) ve Büro personeli Alım İlanı Bekleniyor

Bugüne kadar İş ve Meslek Danışmanlarının mağduriyetlerini ve taleplerini gündeme getirdik. 

Bundan önce yaptığımız haberlerimizde İş ve Meslek Danışmanı alımlarında mülakat sisteminin getirileceğini ilk biz duyurmuştuk. Yaptığımız haberimizin ardından Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya bir açıklama yapmış ve mülakat sisteminin getirileceğini ifade etmişti. Bugün ise Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında İş ve Meslek Danışmanı alımlarında mülakat yapılacağı ifade edildi.

1140 İMD VE 1100 BÜRO PERSONELİ ALIMI YAPILACAK

Bundan önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından bir açıklama yapılmıştı. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklamada İŞKUR bünyesinde kurum dışı İş ve Meslek Danışmanı alımı yapılacağı ifade edildi. Bu bağlamda Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesinde 1140 İş ve Meslek Danışmanı ve 1100 büro personeli alımı yapılacaktır.

MÜLAKAT GETİRİLDİ

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında İMD alımlarına mülakat getirilmesi hakkında bir ifadeye yer verildi. Söz konusu kararda “Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünde bu esaslar kapsamında istihdam edilmek üzere alınacak iş ve meslek danışmanı unvanlı sözleşmeli personel, yukarıdaki hükümlere bağlı olmaksızın KPSS (B) grubundan yetmiş ve üzere puan alanlardan puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak her bir pozisyon sayısının üç katına kadar çağırılacak adaylar arasından, anılan Genel Müdürlükçe belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre çalıştırılır.” ifadelerine yer verildi. 

Bu bağlamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı alımlarında mülakat (yazılı ve sözlü sınav) olacak. Bunun yanı sıra adaylarda KPSS en az 70 puan şartı da aranacaktır.

Bir Yorum

  1. ne zaman çikacak bu i̇lan. ni̇ye bu kadar çok mağdur ediliyoruz. yazıktır ya. 5 yıldır ha çıktı çıkacak diye ömrümüz gitti.

  2. 15-20 bin bekleyem imd varken 1140 imd çok az.en az 5000 alınmalıdır

  3. Halen krumumuxda calisiyor olmak diye sart koymuslar vatandasa gore degil kurum calisanina gore alim yspiliyor ozel sarrt koymuslar