Kamu Personelleri

İşkur'dan Taşeron İşçilerin Kadro Sınavlarına İlişkin Duyuru

Hatırlanacağı üzere taşeron işçilerin kadroya geçirilmelerine ilişkin düzenleme kapsamında işçiler çalışmakta oldukları kurumlara kadro başvurusunda bulunmuşlardı. 

Taşeron işçiler tarafından gerçekleştirilen kadro başvurularını kurumlar yayımladıkları basın açıklamaları ilan etmişler ve başvuru sonuçları olumlu olan adayların sınava gireceklerini duyurmuşlardı. 

İŞKUR’DAN TAŞERON İŞÇİ DUYURUSU

Türkiye İş Kurumu bu bağlamda web adresi üzerinden bir basın açıklaması yayımladı. İşkur tarafından yayımlanan basın açıklamasında  taşeron işçilerin kadroya geçirilmelerine ilişkin düzenleme kapsamında İşkur bünyesinde kadroya geçmek isteyen adayların girecekleri sınav tarihlerinin belli olduğunu duyurdu. 

İşkur’un yayımladığı duyuruda işçilerin 14 Mart ve 15 Mart tarihleri arasında belirtilen kurum adresinde sınava girecekleri ilan edildi. 

Söz konusu duyuru metnini ve sınav tarihlerine ilişkin yayımlanan listeleri siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanan duyuru,

”Bilindiği üzere; Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 Üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar’ın “Sınavın gerçekleştirilmesi ve ilanı” başlıklı 14 üncü Maddesinin ikinci fıkrasında “Sınavların yeri, günü ve saatine ilişkin bilgiler ilgili idarenin internet sayfasında ilan edilir. Yapılan ilan tebliğ hükmüne geçer, ilgililere ayrıca tebligat yapılmaz.” hükmü yer almaktadır. Bu çerçevede Genel Müdürlüğümüz merkez hizmet birimlerindeki ilgili personele ilişkin sınav 14-15 Mart 2018 tarihilerinde 09:00-17:00 saatleri arasında, 12 nci Kat Toplantı Salonunda yapılacaktır. İlgili mevzuat gereğince bu duyuru tebligat yerine geçmekte olup ayrıca tebligat yapılmayacaktır.”

Bir Yorum

  1. 2789gun pirim var ama şu anda çalışamıyorum iş bulamadım primin tamamlamak istiyorum