Kamu Personelleri

İŞKUR İlanında Ki İMD Sertifikası Belge Süresi Adayları Mağdur Edecek

Türkiye İş Kurumu tarafından uzun bekleyiş sonrasında yayınlanan İMD ve Büro Personeli alımı için başvurular devam ediyor. 

25 Haziran 2018’de başlayan başvurular ,  4 Temmuz 2018 Saat 23:59’de sona erecektir. İlan kapsamında 1141 İş ve Meslek Danışmanı ile 1078 Büro Personeli alımı yapılacaktır. İlan için TIKLAYINIZ

Buraya kadar herşey normal gibi gözüksede , imd alım ilanı içerisinde yer alan belge süresi ile ilgili olan madde adaylarda kafa karışıklığı yaratmaktadır. 

İLGİLİ MADDE

“Son başvuru tarihinde, belge tesliminde ve hizmet sözleşmesi imzalanması sırasında geçerli İş ve Meslek Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak. (Söz konusu aşamalarda, geçerli İş ve Meslek Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olunup olunmadığı Mesleki Yeterlilik Kurumu kayıtlarından kontrol edilecek olup, herhangi bir aşamada belge numarası bulunmayan adaylara hak sahipliği tanınmayacaktır.)”

Kamupersoneli.net sitesi olarak sizlerin mağduriyetini dile getirmeye devam ediyoruz. Sitemize ulaşan adaylar 5 yıldır bu atamayı beklediklerini, sertifika sürelerinin çok kısa süre içinde dolacağını, kendilerine yardımcı olunmasını talep etmektedirler. Sitemize gelen bir maili sizlere aynen aktarıyoruz:

“Merhaba sevgili kamupersoneli.net yetkilileri; 1141 İş ve Meslek Danışmanı ilanı yayınlandı biliyorsunuz. İlanın 3 maddesinde (Son başvuru tarihinde, belge tesliminde ve hizmet sözleşmesi imzalanması sırasında geçerli İş ve Meslek Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak. (Herhangi bir aşamada belge numarası bulunmayan adaylara hak sahipliği tanınmayacaktır.)  Belge teslim aşaması mülakatta başarılı olan adaylardan belge talep edildiği aşama oluyor lakin bizler yaklaşık 4 bin kişi 5 sene önce ANAPER’den belge aldığımız için 16 Temmuz 2018 tarihinde belge süremiz dolacaktır. Sakarya Üniversitesi  14 Temmuz 2018 tarihinde sınav açmıştır  bizler bu sınava başvurduk lakin ilan son başvuru tarihinde belgemiz olmasına rağmen belge isteme aşamasında sınav sonucu açıklanması ve MYK ‘ya belge almaya hak kazanmıştır listesinin gitmesi Sakarya Üniversitesi ile görüştüğümüzde 30 ile 45 gün arasında süreceğini (Katılım sayısına göre)söylediler. Mülakat olduktan sonra belge teslimi tarihine sınavı kazanmış olsak bile Sakarya Üniversitesin MYK yollayacağı liste gecikeceği için 3 madden dolayı hak kaybı yaşar mıyız?”

NOT: Sayın İŞKUR Yetkilileri yıllardır bu atamayı bekleyen kişilere yardımcı olunması gerekmektedir. İlana mülakat getirilmesi için biliyorsunuz 2 3 hafta yönetmelik değişikliği beklendi. Bu yüzden adaylara bir açıklama yapılmalı ve bu sorun ortadan kaldırılmaldır. Bu sorun çözülmezse mülakata çağrılacak aday bile bulunamayabilir.

KAMUPERSONELİ.NET ÖZEL HABER

“BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…”

Bir Yorum

  1. Evet serhat bey bu bizi cok magdur edecek böyle olursa kuru alınacak yeterli personel sayısı bile bulunmaz yani en azından %70–80 kisi buna takılacak bunun giderilmesi sart

  2. Süsümden sertifika alanlarınkide 8agustosta bitiyor. aynı durumda olan binlerce kişiyiz bu duruma bir açıklık getirilmeli

  3. SERHAT BEY BASKA BUYUK BIR SORUN VAR. RESMEN TUZAK GIBI. TERCIH ESNASINDA HICBIR DUZELTME GERI GITME VEYA TERCIH SILME GIBI BI DUZENLEME YOK. BENIM GIBI BINLERCE INSAN AYNI HATAYA DUSTU. TERCIH SONUNDA HERHANGI BIR GERI DONUSU YOK. YANI BI HATA YAPTIGINDA GERI DONUS YOK BU GERCEKTEN COK BUYUK BIR HAKSIZLIK. SIZDEN RICAM BU KONUYU IMD INSAN KAYNAKLARI BILIGI ISLEM BOLUMUNE KAMUPERSONELI OLARAK CAGRIDA BULUNMANIZ. YOKSA BENIM GIBI BINLERCE INSAN MAGDUR OLACAK VE ZATEN SON TERCIH 4 TEMMUZ. LUTFEN SIZDEN RICA EDIYORUM. SISTEMI TEKRAR GUNCELLEYIP TEKRARDAN TERCIH YAPMAMIZ.

  4. Serhat bey imd tercihlerindeki haksizligi kamupersoneli olarak olarak iletmenizi rica ediyorum.tercihlerde hicbir duzeltme geri gitme veya iptal gibi bi durum soz konusu degil. Ben ve benim gibi binlerce insan ayni hatayi yapti fakat kimse cevap vermior duzetlmek icin resmen tuzwk gibi

  5. Serhat bey sizden ricam bu belge geçerlilik tarihi çok yanlış oldu 5 yıldır atama bekliyoruz ancak alim yapılacak malum mülakat getirildi mülakat aşaması güvenlik soruşturması derken hem temmuz hem de 6 ağustos 2018 tarihli belgelerin süresi bu süreçte yetişmeyecektir. Bu şartın kaldırılarak başvuru son günü itibariyle géçerli belge olması olarak düzeltilmesini istiyoruz.ilginiz için çok teşekkür ederim.

  6. arkadaşlar mantıklı olalım lütfen.15-20bin sertifikalı varken personel bulunmaması saçmalık

  7. InsAllah bu soruna cozum yolu bulunur.sertifikamizla 5yildir bekleyip sertifika yuzunden magdur edilmek cok buyuk haksizlik olur

  8. Anlamadım ben başvurdum da ne belgesi lazım adalet bölümü mezunuyum büroya başvurdum

  9. InsAllah bu soruna cozum yolu bulunur.sertifikamizla 5yildir bekleyip sertifika yuzunden magdur edilmek cok buyuk haksizlik olur

  10. Belge yenileme süresinin uzatılmasını istiyoruz. Yetkililerin buna bir çözüm bulmasını ve imd olarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.

  11. başvuru esnasında kimlik no mu ve bilgilerimi yazıyorum fakat girilen tc hatalı uyarısı veriyor sistem.

  12. Sausemden 5 sene önce sertifika aldık ve 6 ağustosta belge süresi doluyor belge süremiz yetişmeyecek lütfen buna bir çözüm bulunsun bunca sene bekleyiş heba olmasın

  13. 5 yıldır alım yapılmamış zaten .daha önce bu sınavda başarılı olup belge geçerlilik süresi az kalan arkadaşları tekrar sınava girmeye zorlamak haksızlık. son başvuru tarihi itibariyle geçerli belgeye sahip olma şartı getirilip yada belge süreleri uzatılıp mağduriyetler ortadan kaldırılmalıdır mülakata çağırılacağımız bile meçhul sonuçta.

  14. 5 yıldır bende atama bekliyorum belge geçerlilik süresi doluyor insAllah bu hatayı düzeltilir bizde rahat ederiz

  15. Ne emekle aldık.para külfet ve baraja takilxdik.42ile atama yaptınız şuan belgenin bı faydası baraj yüzünden olmadı o zaman bu baraj engelini kaldırın.bari ilana 22temmuzdan sonra ciksaydinizz bu baraj engelini kaldırın lütfen.

  16. umarım bize daha fazla masraf çıkarmadan belge sürelerine bi güzellik yaparlar. 8 ayda bi yerleştirmeyi yapamadılar. daha güvenliks soruşturması vs göreve başlayasıya 2 ay daha geçecek ama sonuçlar bile açıklanmadı. hem sonuçlar açıklanmıyor hem de belge süresinden madur oluyoruz.