Kamu Personelleri

İŞKUR Kurum Dışı 1000 İMD Alımı İçin Net Tarih Verilmelidir

Kamupersoneli.net olarak İş ve Meslek Danışmanlarının mağduriyetlerini gündeme getirdik. Yaptığımız haberlerimizde İş ve Meslek Danışmanı alımlarının yapılmamasından dolayı adayların sertifika sürelerinin dolacağını belirttik.

Bilindiği gibi İş ve Meslek Danışmanlarının 5 yıldır atamaları yapılmıyor. Bu atamaların 5 yıldır yapılmamasından dolayı adayların sertifika süreleri dolmak üzere. Bu durumdan dolayı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesinde İMD atamasının yapılması için mücadelemizi sürdürdük.

1000 İMD ALIMI YAPILACAK

Ayrıca bu konu ile ilgili olarak Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’nın çalışmaları kapsamında atama bekleyen İş ve Meslek Danışmanlarına müjdeli haber verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında İŞKUR bünyesinde kurum dışı 1000 İş ve Meslek Danışmanı alımı yapacaklarını ifade etti. Bu konu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında 1.000 iş ve meslek danışmanı alımı daha gerçekleştireceklerini buna ek olarak da Türkiye çapında 750 kadar kişinin yine İŞKUR ofislerinde görevlendirmek üzere işe alınacağını ifade etti.

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu açıklamalarında alımların yakın zamanda yapılacağını ifade etti ancak net bir tarih vermedi. Atama bekleyen İMD’leri şu an sertifika sürelerinin yanıp yanmayacağı düşündürüyor. Adaylar sertifika süreleri yanmadan bu ilanın çıkmasını ve başvuruların alınmasını talep ediyorlar. 

Bir Yorum

  1. Sertifikaların süreleri dolmak üzere. Üniversiteler sınavı 1 ay öncesine aldı. 5 senedir 1 kişi bile atanmadı. 2016 KPSS sonuçları yanmadan liyakatli alım bekliyoruz.

  2. 5 yıldır hiç alım yapılmadı çocuk kandırır gibi 1000 kişi alınacak ve belgelerimizin zamanı dolmak üzere bu halka yazık…

  3. 5 yıl beklemenin karşılıgı 1000 kişilik kadro çok az.kadro sayısı arttırılsın ilan 28 mayıs sausem sınavından once cıksın

  4. Cok kisa surede ilana çikacagız dediler 12 gun oldu.magdur olmamıza 10 gun kaldı

  5. Ilginiz icin tesekkurler
    En kisa zamanda aciklanmasini istiyoruz

  6. 5 yıl atamamaya 1000 kadro çok çok çok azzzz.adelet başkanlığına 15 bin atamaya ek 10 bin daha verildi imd beş yıldır bekliyor sayıyı artırmalılar

  7. Tesekkur ederiz sesimiz oldugunuz icin. 5 yildir beklemekten usandik lutfen artik o ilan aciklansinnnnn ve bizde önümüzü görelim.

  8. T.ederiz ins.artık sesimiz duyulur liyakatlı alım olur ve biran önce ilan cıkar

  9. 20000 kişiyi aşkın imd sertifikalı varken 1000 kişi çok az. 2013 den beri atama bekliyoruz baraj puan ve yaş şartı olmasın.Son imd atamasinda baraj puan ve yaş şartı olmamıştı

  10. İLAN BİRAN EVVEL ÇIKMALI HER GEÇEN DAKİKA MAĞDURİYET KATLANIYOR DUYAN SERTİFİKA ALMAYA KOŞUYOR NE ACIDIRKİ İMD NİN NE OLDUĞUNU BİLE ALIM OLACAK HABERİYLE DUYANLAR BELKİDE İMD OLUP YILLARCA İŞSİZ OLAN HİÇ İŞSİZ KALMAMIŞIN KARŞISINA GEÇİP DANIŞMANLIK HİZMETİ VERECEK BEŞ YILDIR İMD OLMAYI BEKLEYENLER MAĞDUR OLACAK HİÇ İŞSİZ KALMAMIŞ ÜNİVERSİTEYİ YENİ BİTİRMİŞ TERCİHLERE KONACAK NE TEZAT BİR DURUMDUR BU ALLAHIM YİNE BAŞA DÖNDÜK BİR YETKİLİ DUR DESİN ARTIK BU YANLIŞA, HAKSIZLIĞA ALLAH AŞKINA LÜTFENNN, ŞU MÜBAREK RAMAZAN AYINDA SESİMİZİ DUYAN YOK MU?

  11. ilan bir an önce yapılmalı ve liyakatlı kpss puanı ile olmalı lüfen mülakatlı alım istemiyoruz

  12. 5 yılda kaçıncı kere açıklama yapıldı hiç alım gerçekleşmedi. demedi demeyin bizi yine unutacaklar, sonrada kurum içi alıp hayırlı olsun diyecekler. piyasada 30 bin kadar sertifikalı var zaten. bin kişi alsalar çokta farketmez.

  13. hala ilan çıkmamasının sebebi iyimser olmak gerekirse beş yıldır bekleyenlerin mağduriyet yaşayacağını gözlemleyip şartları yeniden ele alıp hasızlık yapmak isteyenleri daha tercih yaparken sisteme tercih girişlerini engellemek içindir inşAllah, çünkü yıllardan beri çalışma var deniyordu zaten son anda yapılacak işler de değil bunlar, tabii iyimser olmak gerekirse inşaAllah bu işte bi bit yeniği yoktur da yıllardan beri işsiz olan mağdur olan bi iş sahibi olur..