Kamu Personelleri

İşkur Olmayan Bölümden Büro Memuru Alımı Yapabileceğini Duyurdu

Hatırlanacağı üzere İşkur geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden bir duyuru yayımlayarak 2 pozisyon için 2 bin 219 personel alımı yapacağını açıklamıştı. Söz konusu ilana göre alımlarda Büro Personeli kadrosuna 1078 personel alımı yapılacağı bildirilirken alım yapılacak olan diğer pozisyon İMD kadrosuna ise 1149 alım yapılacağı belirtilmişti. 

Ancak İşkur tarafından yayımlanan ilan metninde yer alan başvuru koşullarında bir hata göze çarptı.

İŞKUR OLMAYAN BÖLÜMDEN BÜRO MEMURU ALIMI YAPMAYA ÇALIŞIYOR

Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanan ilan metnine göre adayların Büro Personeli pozisyonu için bazı koşulları sağlamaları isteniyor. Bu koşullardan biri de ilan metninde yer alan eğitim şartının sağlanması. 

Lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği Grup 5, Büro Personeli pozisyonu için yayımlanan kılavuzda yer alan eğitim şartlarına göre çok sayıda lisans bölümünden mezun adaylar bu pozisyon için başvuruda bulunabilecek. Ancak İşkur’un yayımladığı kılavuza göre olmayan bir bölümden de alım yapılabileceği belirtildi. 

İşkur Büro Personeli alımıları için “Uluslararası İlişkiler ve Kamu Yönetimi” bölümünden mezun olan adayların başvuru yapabileceği bildirilirken böyle bir bölüm bulunmamaktadır. Kamupersoneli.net olarak yapılan bu hatanın en kısa sürede düzeltilmesinin adayların mağdur olmasını engelleyeceği görüşündeyiz. 

Bir Yorum

  1. Kaç gündür uğraşıyorum böyle bir bölüm yoktur olmayan bölümden alım yapıyorsunuz diye sesimizi duydunuz. Uluslararası İlişkiler ile Kamu Yönetimi ayrı bölümlerdir. Sisteme ayrı ayrı girilmesi bu şekilde alım yapılmalıdır.

  2. işinin ehli olmayanı işe alırsan böyle olur nerde cemaatci varsa torpille dolduruldu