Kamu Personelleri

İstanbul Barosu Başkanlığına Seçilen Mehmet Durakoğlu Kimdir?

İstanbul Barosu Başkanlığı’na Avukat Mehmet Durakoğlu yeniden seçildi. 21 Ekim tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde 41 bin aday kullanırken  İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu 8 bin 77 oy ile bu göreve yeniden seçildi. 

Peki İstanbul Barosu Başkanlığı’na seçilen Mehmet Durakoğlu kimdir? İşte detaylar,

İSTANBUL BAROSU BAŞKANI MEHMET DURANOĞLU KİMDİR?

Mehmet Durakoğlu 1956 yılında Sivas’ta dünyaya geldi. İlköğretimin ardından liseyi Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Mehmet Durakoğlu 1982 yılında eğitimine başladı. 1986 yılında mezun olan Avukat Mehmet Durakoğlu aynı yıl serbest avukatlığa başlamıştır. Avukatlık mesleğine ek olarak Dış Ticaret alanındaki sertifika programlarında dersler veren Durakoğlu, Bu konu üzerinde çok sayıda makale yayımlamıştır.

Avukat Mehmet Durakoğlu, İstanbul Barosu’nda İnsan Kaynakları Yürütme Kurulu Üyeliğinde bulunmuştur. 2004 yılında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Mehmet Durakoğlu 2006 yılında Baro Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. Avukat Mehmet Durakoğlu bu süreçte ayrıca Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyeliği ile Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) ve Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) yönetimlerinde yer aldı. 

2016 yılında yapılan İstanbul Baro Başkanlığı seçimlerine katılan Avukat Mehmet Durakoğlu o dönem girdiği yarışta yüzde 54’lük bir oy almayı başarmış ve başkan olarak seçilmişti. Mehmet Durakoğlu 2018 yılında gerçekleştirilen 2016 yılında yapılan İstanbul Baro Başkanlığı seçiminde ise 41 bin oydan 8 bin 77 oy alarak yeniden başkan seçildi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA