Kamu Personelleri

İstanbul Valiliği 2 Bin Bekçi Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

İstanbul Valiliği tarafından yayımlanan, KPSS şartsız 2 bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi alım ilanına başvurular, 24 Kasım 2017 tarihinde sona erdi. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Yazılı ve sözlü sınavlar ne zaman yapılacak?

İstanbul Valiliği 2 bin bekçi alım ilanına başvuracak adaylarda en az lise mezunu olmak şartı aranırken KPSS şartına yer verilmedi. Talep edilen şartlara durumu uyan adaylar, bekçi alım ilanına başvuru yaptı. Başvurular geçtiğimiz günlerde sona erdi. Adayların gözü yazılı ve sözlü sınav tarihlerinde.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Bekçi olmak isteyen adaylar, istenilen belgeler ile birlikte Emniyet Müdürlüklerine başvurularını yaptılar. Şimdi ise başvuru sonuçları ile yazılı/sözlü sınav tarihlerinin açıklanması bekleniyor. 2 bin bekçi alım ilanına ilişkin başvuru sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Sonuçların açıklanmasının ardından, başvurusu kabul edilen adaylar, Aralık ayı içerisinde belirlenen tarihlerde yazılı ve sözlü sınava girecek.

Bekçi kadrosuna atamalar, yazılı ve sözlü sınavların ardından güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmak suretiyle gerçekleştirilecek. 

SÖZLÜ/YAZILI SINAV SÜRECİ

Bekçi alım ilanına başvurusu kabul edilen adaylar, 5 Aralık – 13 Aralık 2017 tarihleri arasında sözlü sınava, 24 Aralık 2017 tarihinde de yazılı sınava alınacak.

Başvurusu kabul edilen adaylar için sözlü sınav yeri ve tarihi, başvuru yapılan İlçenin Kaymakamlık resmi internet sitesinde ilan edilecek. Sözlü sınavda adaylar; genel görünüş itibariyle bekçiliğe girmeye elverişli olup olmadığı, hal ve tavır, vakara uymayan konuşma itiyadı, laubali ve yılışık hareketleri, herhangi bir düşünce ve duygunun sözle anlatılmasında güçlük çekilme veya aksaklık gibi bekçiliğe girmeğe mani halleri olup olmadığı yönlerinden değerlendirmeye alınacak. Sözlü sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve 70 puan alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacak.

Yazılı sınav; Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi ve Matematik derslerinden uygulanacak. Adaylar, çoktan seçmeli 50 soruyu 60 dakika içerisinde cevaplandıracak. Yazılı sınav da sözlü sınav gibi 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek.

Bir Yorum

  1. Askerlik sartinin kaldırılmasını istiyoruz jandarma ve pöh alimi gibi askerlik sarti olmadan alım yapılmalı